UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında evinde Hırvat ekibi Rijeka ile golsüz berabere kalan Medipol Başakşehir, yarın TSİ 21.15’te deplasmanda tur için sahaya çıkacak.
UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş karşılaşmasında Medipol Başakşehir, Hırvatistan ligi takımlarından Rijeka ile yarın TSİ 21.15’te HNK Rijeka Stadyumu’nda karşılaşacak. Hırvatistan deplasmanında Avrupa kupalarındaki 4. karşılaşmasına çıkacak olan turuncu-lacivertlilerin 2 galibiyeti ve 1 beraberliği bulunuyor.
Tur için en kötü gollü beraberlik
Medipol Başakşehir, geçtiğimiz sezonda Spor Toto Süper Lig’i 4. sırada bitirerek UEFA Avrupa Ligi’ne ön eleme oynayarak başlama hakkı kazanmıştı. 3. ön elemede Hırvatistan’ın Rijeka ekibi ile eşleşen turuncu-lacivertliler, Fatih Terim Stadı’nda oynanan ilk karşılaşmadan 0-0 beraberlikle ayrılmıştı. Rövanş maçında avantajlı konumda olan Başakşehir, galibiyet ya da her türlü gollü beraberlikte turu geçen taraf olacak. 90 dakika sonrasında karşılaşma 0-0 biterse turu geçen ekip uzatmalarda, yine galip çıkmazsa penaltı vuruşlarında belli olacak.
Avrupa kupalarındaki ilk galibiyetinin peşinde
Kulüp tarihinde ilk kez geçtiğimiz sezon Avrupa kupalarında mücadele eden Medipol Başakşehir, henüz galibiyetle tanışamadı. Geçen sene Hollanda’nın AZ Alkmaar ekibi ile UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda eşleyen turuncu-lacivertliler, deplasmanda 2-0, Fatih Terim Stadı’nda oynanan karşılaşmadan da 2-1 mağlup olarak elenmişti. Başakşehir, Rijeka ile oynayacağı rövanş karşılaşmasında ilk galibiyetini alarak, tur atlama peşinde.
Rijeka, Hırvat liginde lider
Hırvatistan ligine başarılı bir başlangıç yapan Rijeka, geride kalan 3 haftada 3 galibiyet alarak 9 puanla zirvede yer alıyor. Rijeka, bu maçlarda kalesinde 1 gol görürken, rakip fileleri 8 kez havalandırdı.
Rijeka ile Medipol Başakşehir arsında oynanacak UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş karşılaşmasını Romanya Futbol Federasyonu’ndan Marius Avram yönetecek. Avram’ın yardımcılıklarını ise Valentin Gabriel Avram ve Cristian Mircea Orbulet yapacak.