Trabzonspor’un sezon başında Werder Bremen’den transfer ettiği gurbetçi futbolcu Mehmet Ekici, attığı ve attırdığı gollerle takımını sırtlıyor.

Genç futbolcu, bordo mavililerin kötü oynadığı ya da rakip savunmaları açmakta zorlandığı maçlarda serbest vuruştan attığı gollerle takımının imdadına yetişiyor. Başarılı orta saha, dünkü Kardemir Karabükspor maçında da 2 gol ve bir asistle galibiyetin mimarı oldu. Daha önce Kayseri Erciyesspor, İstanbul Başakşehir ve Kasımpaşa maçlarında serbest vuruştan attığı gollerle takımına önemli puanlar kazandıran Mehmet Ekici, Kardemir Karabükspor maçının 89. dakikasında attığı frikik golüyle de bordo mavilileri galibiyete taşıdı.

Bu sezon serbest vuruştan dördüncü golünü kaydeden başarılı orta saha oyuncusu, toplamda ise ligde 8 gol ve 6 asistlik performans sergiledi. Başarılı futbolcu, Trabzonspor’un 'bombacı' lakaplı efsane futbolcularından Hami Mandıralı’nın ardından taraftarın yeni 'bombacı Mehmet Ekici' dedikleri öğrenildi. Rakip kaleye yakın noktalardaki her serbest vuruşta heyecanlanan bordo mavili taraftarlar, 'bombacı Mehmet' tezahüratı yapıyor.

Başarılı futbolcu, her antrenman sonrası özel olarak frikik çalışması yaptığını söyledi. Attığı gollerde takım arkadaşlarının çok büyük katkısı olduğunu belirten Mehmet Ekici, "Karabük maçında attığım golde bana açıyı iyi ayarlayıp, kalecinin önünü iyi kapattılar. Ben de o köşeyi değerlendirerek vurdum ve gol oldu. Her antrenmandan sonra frikikler için özel olarak çalışıyorum." dedi.

Genç futbolcu, 'Her serbest vuruşta artık taraftarların gol beklentisi var. Bu senin için baskı oluşturuyor mu?' şeklindeki soruya da, "Maçın içerisinde olduğumda sadece maça adapte oluyorum ve etrafa fazla bakmıyorum." şeklinde cevap verdi.

Takım olarak bundan sonraki süreçte daha iyi olacaklarına inandığını ifade eden Ekici, "Bu kadar maç oynamak kolay değil. Bu sezon çok maçlar yaptık. Avrupa ligi olsun, kupa olsun ama şimdi biraz hafifledik. Yoğun maçlar nedeniyle antrenmanlarda detayları çok çalışamadık. Ama şimdi detayları çalışacağız ve çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum." diye konuştu.

CONSTANT’IN DURUMU YARIN BELLİ OLACAK

UEFA Avrupa Ligi’nde yedek oturduğu Napoli maçının ardından yaptığı disiplinsiz davranışları ve sosyal medyadaki mesajı nedeniyle Karabük maçı antrenmanlarına ve maç kadrosuna alınmayan Kevin Constant’ın durumu yarın netlik kazanacak. Teknik heyet, savunmasını alacağı futbolcuyla ilgili raporunu yönetime sunacak. Yönetim kurulu da Canstont’ın takımdaki geleceğiyle ilgili kararını verecek. Sezon başında Milan’dan transfer edilen tecrübeli futbolcunun kadro dışı bırakılacağı belertiliyor.

Disiplinsiz hareketleri nedeniyle Constant’ın savunmasını istediklerini söyleyen teknik direktör Ersun Yanal, "Çarşamba günü savunmasını alacağız ve yönetime raporumuzu sunarız, onlar da karar verir. Disiplinsizlik genel bir kavram. O da bu genel kavramda oldukça disiplinsiz bir oyuncu. Disiplinsizliği sadece bana, şahsıma değil. Trabzonspor'un oyuncusu böyle olmamalı." dedi.

Bu arada, günün izinli geçirecek olan Trabzonspor, Süper Lig'in 23. haftasında 9 Mart Pazartesi günü deplasmanda oynayacağı Mersin İdmanyurdu maçının hazırlıklarına yarın başlayacak.