Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta 2014-2015 sezonunu 69 puanla zirvede tamamlayarak PTT 1. Lig'e çıkan Göztepe'de şampiyonluk sevinci yaşanmaya devam ederken, Başkan Mehmet Sepil, iddialı bir açıklama yaparak, Avrupa'da mücadele eden Göztepe hedeflediklerini söyledi.

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, geçtiğimiz yılın değerlendirmesini yaparken Avrupa’da oynayan bir Göztepe’den, altyapıda güçlü bir sistem yaratmaya kadar bir çok konuya açıklık getirdi. Geleceğin takımını kurmak istediğini dile getiren Başkan Mehmet Sepil, "Avrupa’da oynayan bir takım yaratmak için yola çıktık. Bu elbette iki günde olacak bir konu değil ama bunun için tüm çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sadece sportif anlamda da değil, kulüp yapılanması olarak da Türkiye’nin birkaç borçsuz takımından biriyiz." dedi.

Kendi ayakları üstünde duran bir kulüp olacaklarını da belirten Başkan Mehmet Sepil, konuşmasına kulüp yapılanmasıyla başlarken, "Kendi ayakları üstünde duran bir takım yaratmak için çabalıyoruz. Kulüplerde her daim birileri gider, birileri gelir. Önemli olan doğru yapılanma ile kendi ayakları üstünde duran bir kulüp yaratmaktır. Bu şekilde yapılanırsak, başarı kalıcı olur." şeklinde konuştu.

Göztepe’nin başarısı sonrası camianın birbirine daha da yakınlaştığını dile getiren Başkan Sepil, "Şampiyonluk sonrası aldığımız tepkiler harika. 9 ayda geldiğimiz nokta çok önemli. Camiamız kenetlenmiş durumda. Takımdan uzaklaşan taraftarlarımız, bayrakları tekrar sandıklardan çıkarmaya başladı." dedi.

"FUTBOL KAVGA DEĞİL, MUTLULUKTUR"

Başkan Sepil, Türk futbolunun içinde bulunduğu durum, saha olayları ve Göztepe taraftarından beklentileriyle ilgili yaptığı değerlendirmede ise "Camia olarak futbolun mutluluk yaratmasını amaçlıyoruz. Bu amacımızı önce İzmir’de yaymak istiyoruz ve İzmir’e talibiz. İnsanlar kavga ve gürültüden yoruldu. Futbolumuz günlük mutluluktan çok, günlük kavgaya döndü. İzmir’de rekabet açısından da başarılı olmamız Karşıyaka’yı da başarılı hale getirir. Karşıyaka ile Süper Lig’de mücadele etmek istiyoruz. Neden Birinci Lig’de oynayalım ki.." dedi.

Kulüp binasının eskiden futbolcuların yatakhanesi olduğunu da belirten Başkan Sepil, "İki bina yanda oturuyorduk, efsanelerimiz Fevzi Zemzem, Gürsel Aksel hep iki bina yanda yatıyorlardı. Onlarla büyüdük, tam bir Göztepeliydim." dedi.

"Türkiye'nin çok iyi bildiği efsane Göztepe taraftarıyla birlikte olmaktan keyif alıyorum." diyen Başkan Sepil, "Bir şeyi yaşıyorsam yerinde yaşamayı severim. Taraftarlarla oturmak, onlarla olmak beni daha mutlu ediyor. Protokolde rahat olamıyorum, taraftarlarla çok daha rahat oluyorum. Protokole de saygısızlık etmeden taraftarlarımızla buluşmak büyük keyif." şeklinde konuştu.

Göztepe'nin hayatının tam ortasında olduğunu da belirten Başkan Sepil, "Son 3-4 haftadır, hayatım Göztepe oldu. İşlerimle ilgilenemedim bile, maillerime bakamıyorum bir türlü. Yoğun iş tempomun yanında Göztepe’yi hafta sonlarına sıkıştırıyordum ama şimdi hayatıma hakim olmuş durumda. Göztepe hayatımın tam ortasında." dedi.

"ALTYAPI OLMAZSA OLMAZ"

Türk futbolunun en büyük sıkıntısının alt yapı yetersizliği olduğunu da belirten Başkan Mehmet Sepil, "Başarılı olmanız için altyapı çok önemli, U-21 benim gözümde A takımın yedek takımıdır. Bu şekilde direk bir ilişki yapılmalıdır, benim için teknik direktörün başarısı şampiyonluk ya da elde edilen pozisyon değildir. Genç yetenekleri de Göztepe’de oynatabilmesidir. Futbolda altyapıda önemli bir çalışmamız, Urla tesislerimiz oldu. Şu an Türkiye’de Süper Lig takımlarının sahip olmadığı bir tesisimiz var." diye konuştu.

Başkan Mehmet Sepil, Göztepe Spor Kulübü olarak büyük atılımlar yaptıklarını, hentbolda da bir üst lige çıkacaklarını belirterek, kurmaya çalıştıkları hentbol takımının Avrupa hedefi olacağını ve salon sporunda İzmir’i bir hentbol şehri haline getireceklerini de sözlerine ekledi.