Galatasaray'ın Brezilyalı orta saha oyuncusu Felipe Melo, 32. yaş gününü kutluyor.
26 Haziran 1983 tarihinde Brezilya'nın Volta Redonda kentinde dünyaya gelen Felipe Melo, futbol eğitimini altyapıda doğduğu şehrin en önemli takımı olarak bilinen Volta Redonda Futebol Clube yerine ülkenin en büyük futbol takımlarından birisi olan Flamengo'da aldı. Altyapısında yetiştiği kırmızı-siyahlı takımda 2001 yılında A takıma yükselme başarısı gösteren Felipe Melo, genç yaşı nedeniyle pek fazla forma şansı bulamadı. Zaman zaman B takımın yolunu tutan defansif ve merkezi orta saha oyuncusu altyapısında yetiştiği kulüpte 3 yıl forma giydi.

Flemengo'nun ardından sırasıyla Cruzeiro ve Gremio formalarını da terleyen Brezilyalı yıldız, La Liga ekiplerinden Mallorca ile ilk yurt dışı deneyimini yaşadı. Mallorca'da ülkeye alışma süreci yaşayan Melo, sonraki sezonda Racing Santander forması ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Buradaki iki sezonluk macerasının ardından İspanya Ligi'ndeki son durağı Almeira'ya transfer oldu.

Orta sahadaki başarılı performansı ile tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Melo, Almeira'nın ardından Serie A'nın köklü ekiplerinden Fiorentina'ya transfer oldu. Mor menekşelerdeki oyunu ile ligin en değerli orta saha oyuncularından biri haline gelen deneyimli oyuncu, sonrasında yaşadığı Juventus macerasının ardından 2011-12 sezonunda Galatasaray'a kiralık olarak transfer oldu. Galatasaray'da geçen başarılı sezonların ardından Torino ekibinden bonservisi alınan Brezilyalı yıldız, 4 sezondur sarı kırmızılı formayı terletiyor.

Felipe Melo, Galatasaray forması ile toplamda 152 resmi maça çıkarken, toplamda 19 gol attı ve 3 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası ve 1 Süper Kupa kazanma başarısı gösterdi.