Galatasaray’ın Brezilyalı futbolcusu Melo, birçok teklif aldığını belirterek, "Allah’a şükrediyorum ki onları kabul etmedim ve her şeyimi verdiğim Galatasaray’da kaldım." diye konuştu.

Galatasaray Televizyonu’na açıklamalarda bulunan Brezilyalı futbolcu Felipe Melo, geçen yılın kendileri için çok önemli olduğunu dile getirerek, "4. yıldız vardı ucunda. Galatasaray tarihine adımızı altın harflerle yazdırmak istedik. İyi bir hocamız, iyi bir arkadaş grubumuz vardı. şampiyonluk geldi, 4. yıldız geldi. Türkiye Kupası'nı da Allah bize almayı nasip etti. Son olarak da 3. kupa çok güzel kupa, bunlar önümüzdeki sezona etki edecektir." dedi.

Sözleşmesinin uzatılmasıyla ilgili de konuşan Felipe Melo, "Hepinizin bildiği gibi yönetim ve başkan değişti. Benimde Galatasaray'da bir sene kontratım kalmıştı. 32 yaşındayım ve yapacağım kontrat son kontratın olacağını biliyordum. Ev babasıyım, 4 çocuğum var. onları düşünmem gerekiyordu. Hem benim hem Galatasaray'ın belli bir zamana ihtiyacı vardı. Yönetim değiştiği için yenileme kararı gelemiyordu. Başkana çok teşekkür ediyorum. Bana yaptıkları yenileme teklifini. 2 saat konuşmadık bile kabul edip masadan kalktık." ifadelerini kullandı.

Bekleme sürecinde çok önemli teklifler aldığını anlatan Melo, "Sevilla'dan Cruzerio'dan Rusya'dan Katar'dan Amerika'dan tekrar Allah'a şükrediyorum ki onları kabul etmedim ve her şeyimi verdiğim Galatasaray'da kaldım. 4 sene hiç bir takımda oynamamıştım ilk defa Galatasaray'da oynadım. Allah'ın izniyle burada oynamaya devam edeceğim." şeklinde konuştu.

Melo, Galatasaray’dan ayrılmak gibi bir şey düşünmediğini de kaydederek, süreci şöyle özetledi: "Ben Galatasaray'ın olduğu durumu biliyordum. Mutlaka benim için o teklifin bana geleceğini biliyordum. Galatasaray'dan ayrılmak gibi bir şey düşünmedim. Çocuğum ve ailem var. Gelen teklifleri dinlemek istedim. Para ile ilgili konuşulan konulara gelince, taraftarlarımız parayla ilgili yalanlara inanıyor. 4 senedir Galatasaray'da oynamak için büyük fedakarlıklar yaptım. Juventus'dan buraya gelmek için 1 milyon Euro para bıraktım. Bugün tekrar oynamak için paramda indirim yaptım. Yanlış anlaşılmasın, bunu şeyden dolayı söylemiyorum. Ama Galatasaray'da yaptı ben de yaptım."

Yeni sezonla ilgili de açıklamalarda bulunan Melo, sözlerini şöyle tamamladı: "Babamın küçükken bana verdiği tavsiye vardı. paranı kenara yok biriktirince mutlu olursun. Ben bunu bugüne yansıtmak istiyorum; kazanılan kupalar. O kupaları bir kenara koydukça daha fazlasını istiyorum, daha fazla kupa kazanmak istiyorum. Kaliteli bir takım ruhuyla çok güzel başarılara imza attı. Takımımızın kalitesini biliyorum. Diğer takımlar transferlerle adı anılıyor ama biz birbirine alışmış çok kaliteli bir takımız. Saha içerisinde bir birine inanılmaz yardım eden, arkadaşlığın üst düzeyde olduğu bir takımız. Yine büyük başarılar kazanacağız."