Galatasaraylı Felipe Melo, Fenerbahçe ile Kadıköy'de oynadıkları derbiyi kazanamasalarda orada büyük bir şampiyonluk kazandıklarını söyledi.

Sarı kırmızılı takımın kamp yaptığı otelde basın mensuplarının gündemdeki konularla ilgili sorularını cevaplayan yıldız oyuncu, Fenerbahçe ile Kadıköy'de oynadıkları derbileri kazanamamaları ve üzerlerinde bir baskı oluşturup oluşturmadığı konusunda, "Biz orada şampiyonluk kazandık. Şampiyonluk üç puandan daha önemli. Bir orada şampiyon olup zafer kutladık. Biz şu anda şampiyonluğa inandık ve ona kilitlendik. Oynayacağımız saha önemli değil." dedi.

A MİLLİ TAKIM'DA OYNAMAK İSTERDİM

Basın mensuplarının, 'Türkiye'de A Milli Takım'da oynamak ister miydin?' sorusuna Brezilyalı oyuncu, "Ben genç yaştayken antrenörü tarafından İspanya Milli Takımı'nda oynama şansı verilmişti. Ancak o zaman kabul etmemiştim. Çünkü Brezilya Milli Takımı'nda oynamak istiyordum. Brezilya Milli Takımı'na seçilmeseydim, Türkiye Milli Takımı'nda oynamak isterdim kesinlikle." diye cevap verdi.

Galatasaray'daki kariyerinde 4 tane hoca ile çalıştığının ve en çok hangisi ile mutlu olduğunun hatırlatılması üzerine ise Felipe Melo, "Prandelli ile hiçbirşey elde edemedik. Mancini ile İmparatorumuz ile kupalar kazandık. Çok mutlu olmuştum. Yeni hoca ile de kazanırız. Hep böyle devam ederiz." dedi.

Bir basın mensubunun, 'Hamza Hamzaoğlu geldikten sonra takımda ne değişti?' sorusuna ise Felipe Melo, "Mantelitemizi değiştirdik. Daha çok savaşmamız gerektiğine inanıyorum. Konsantre olursa sadece istediğimiz futbolu ortaya koymamız gerekiyordu bunu ortaya koyduk. Antrenörler değişti diye motive olmadık." şeklinde cevap verdi.

"ELEŞTİRİLERE KULAK ASMIYORUM"

Felipe Meli, 'Senin saha içinde yapmış olduğun hareketlerin benzerlerini başka oyuncular da yapıyor. Ancak sen ön plana çıkıyorsun. Kendi üzerine fazla gelindiğini düşünüyor musun?' sorusuna ise "Herkes beni eleştiriyor diye bunlara kulak asmıyorum. Ben Galatasaray'a değer veriyorum. Eleştirilere kulak asmam." yorumunda bulundu.

Brezilya Milli Takımı'nın dünya kupasında almış olduğu başarısız sonuçların hatırlatılması üzerine de Felipe Melo, o dönem görev yapan Felipe Scolari'nin ismini telaffuz etmeyerek, "İsmini söylemek istemediğim antrenör tercih yaptı. Olanlar oldu. Brezilya için üzüldüm. Yeni hocamız Dunga ile daha farklı bir Brezilya var. Daha iyi gidiyorlar." dedi.

TÜRKİYE'DEKİ YENİ YABANCI KURALI

Türkiye'de gelecek yıl uygulanacak olan yabancı oyuncu sayısı konusundaki fikirlerinin sorulması üzerine ise Melo, "Yeni bir kural var. Türk oyuncular artı bir motive olabilirler. Türkiye'ye iyi oyuncular gelirse herkes için mutluluk olur. O futbolcularla antrenmanları da genç oyuncular için motive etkisi yapacaktır. Ben böyle bir sistemin içinde başarılı oldum. Ülke futboluna güzel katkısı olur. Rekabet artacaktır. Türk Milli Takımı ilerlesin daha iyi olur." şeklinde konuştu.

Tribünlerin bu sezon boş kalması hakkındaki soruya ise aralarının iyi olmadığı bilinen ve basına da yansıyan Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'e göndermede bulunarak cevap veren Felipe Melo, "Bu soruya cevap vermek zor. İtalya ve Brezilya'da buradaki futbol aşkını anlatıyorum. Boş tribünleri görmek üzüyor. Bunu federasyon başkanına sormak lazım." diyerek sözlerini tamamladı.