Ronaldinho'nun Antalyaspor'a transfer olacağı iddialarına yalanlama geldi. Ronaldinho'yu yakından tanıyan menajer Ayhan Yeşilbaş, Brezilyalı yıldızın futbol oynadığı Meksika'da sezonun devam ettiğini ve kafasına göre transfer görüşmesi için ülkeden ayrılamayacağını söyledi. Yeşilbaş, "Ronaldinho'nun Türkiye'ye gelmesi mümkün değil." dedi.

Play-off karşılaşmalarından sonra Süper Lig'e yükselen üçüncü takım olma unvanına sahip olan Antalyaspor'da hareketli günler yaşanıyor. Önceki sezon Süper Lig'de transfer hamleleriyle Türkiye'nin en çok konuşulan spor adamlarından olan Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, Ronaldinho'nun transferinin perşembe gününe kadar sonuçlanabileceğini iddia etti.

Brezilyalı yıldızın dostu olan menajer Ayhan Yeşilbaş ise Antalya'da yerel bir televizyona telefonla bağlanarak ortaya atılan iddiaların gerçek dışı olduğunu ileri sürdü. Ronaldinho'yla aile dostluğu olduğunu ve sık sık görüştüklerini söyleyen Yeşilbaş, daha önce Beşiktaş için görüşmede bulunduğunu ve maddi anlaşmazlıktan dolayı transferin tamamlanamadığını vurguladı.

'RONALDİNHO'NUN TÜRKİYE'YE GELMESİ MÜMKÜN DEĞİL'

Brezilyalı yıldız futbolcunun kulübü Queretaro ile sözleşmesinde fesih maddesinin bulunduğunu belirten Yeşilbaş, Ronaldinho'nun bazı ödemeleri aldığı için yaklaşık 1 milyon Euro'yu iade etmesi gerektiğini hatırlattı. Meksika futbolunda sezonun şu anda devam ettiğini belirten Yeşilbaş, "Ronaldinho'nun Türkiye'ye gelmesi mümkün değil, sözleşme feshedilmeden kafasına göre transfer görüşmesine gidemez. Ronaldinho'nun menajeri ve ağabeyi olan Roberto Assis'i iki kez Türkiye'ye getirdim ama Ronaldinho'yu getiremedim, çünkü sözleşmesini feshetmemişti. Assis'in Türkiye'ye gelmiş olması transferin bittiği anlamına gelmez." diye konuştu.

'DUBAİ'DEN 5 MİLYON EURO TEKLİF EDİLDİ'

Roberto Assis'le son olarak cuma akşamı konuştuğunu söyleyen Yeşilbaş, teklifin yetersiz olduğunun söylendiğini belirtti. Ronaldinho için yaklaşık 25 gün önce Dubai'den bir kulübün 5 milyon Euro'luk bir teklifle geldiğine vurgu yapan menajer Yeşilbaş, "Beşiktaş'tan istediği rakam da 5 milyon Euro'ydu. Antalyaspor'un önerdiği rakama gitmesi mümkün değil. Antalyaspor'un teklif ettiği rakam için Türkiye'de ancak Fenerbahçe, Beşiktaş veya Galatasaray'da forma giyer. Çünkü Ronaldinho bir takıma gittiği zaman reklam anlaşmalarının gelirini ister ve forma satışından da yüzde 10 pay talep eder. Bunlar da işin içine girdiği zaman 7-8 milyon Euro'luk bir rakam ortaya çıkıyor. Bu gelirleri Antalyaspor'dan sağlayamayacağı için Ronaldinho bu teklifi kabul etmez." ifadelerini kullandı.

'25 ASİSTANLA ARAŞTIRIYOR'

Yeşilbaş, "Robertso Assis, Ronaldinho'nun oynayacağı takım hakkında derin araştırmalar yapıyor. Taraftarını, tesislerini teknik direktörünü masaya yatırıyor. Çok iyi araştırmadan işlem başlatmaz. Yaklaşık 25 tane asistanı var, bu kişiler transfer olacağı kulübü en ince detayıyla inceliyor." şeklinde konuştu.