Formula-1 2015 sezonunun yedinci yarışı bu hafta sonu Kanada'nın Montreal kentinde düzenlenecek. Kanada Grand Prix'i, Amerika kıtasındaki sezonun ilk yarışı olacak. Mercedes AMG Petronas pilotu Rosberg geçtiğimiz yıl Kanada'da ikinci olurken, takım arkadaşı Lewis Hamilton yarışı tamamlayamamıştı.

Markalar sıralamasında zirvede yer alan Mercedes AMG Petronas iki hafta önce Monaco'da Nico Rosberg ile zirveye çıkarken, Lewis Hamilton ise takım arkadaşının ardından üçüncülüğü elde etmişti.

2015 yılı Formula 1 sezonunun yedinci yarışı olan Kanada Grand Prix'i, 70 turdan oluşurken, pilotlar yarış boyunca toplam 305.270 km yol kat ediyor. 1970 yılından bu yana gerçekleşen yarışın pist uzunluğu ise 4.3613.337 km olarak dikkat çekiyor. Tarihte en hızlı turu 1.13.622 ile Rubens Barrichello 2002 yılında atmıştı. Kanada'daki son yarışı Mercedes AMG Petronas pilotlarından Nico Rosberg ikinci tamamlarken, Britanyalı pilotu Lewis Hamilton ise 47 turda yaşadığı fren arızası ile bitirememişti.

Geçtiğimiz yıl sezon boyunca rakiplerine büyük üstünlük sağlayan Lewis Hamilton ve Nico Rosberg, 2015'te de kaldıkları yerden devam ediyor. Sezonun ilk altı yarışı sonunda Lewis Hamilton 126 puan ile zirvede yer alırken, takım arkadaşı Nico Rosberg de 116 puanla ikincilikte bulunuyor. Lewis Hamilton, Avustralya, Bahreyn ve Çin'de birinciliği, Malezya ve Barselona'da da ikinciliği elde etti. Takım arkadaşı Nico Rosberg ise, Barselona ve Monaco'da birinciliğin, Avustralya ve Çin'de ikinciliğin ve Bahreyn ile Malezya'da da üçüncülüğün sahibi oldu.

F1 W06 (Gümüş Ok) hibrit aracıyla sezona kaldığı yerden lider olarak devam eden Mercedes AMG Petronas takımı, markalar sıralamasında yedinci yarış öncesi 242 puanla en yakın rakibinin 84 puan önünde ilk sırada bulunuyor.

Pilotlar sıralamasında ilk sırada yer alan Lewis Hamilton Kanada yarışı öncesinde, "Sanırım Monaco ile söylenecek herşey söylendi. Benim için hayal kırıklığı ile geçen bir yarış oldu. Fakat hatalarımızdan öğrendik ve bu hafta sonu elimizden geleni yapacağız. İki yarışlık aranın ardından tekrar zirvede yer almak istiyorum. Harika bir pistte yarışacağız, Kanada her zaman favorilerim arasında yer alıyor. Daha önce üç kez kazandığım bu pistte tekrar zirveyi hedefliyorum. Aracıma ve takımımıza sonsuz güven duyuyorum, Kanada'da istedeğimizi elde edeceğiz." dedi.

Barcelona ve Monaco'da üst üste iki yarış kazanan Nico Rosberg ise "Monaco'da kazandığıma hala inanamıyorum. Elbette geçen yarış gösterdi ki zirve yarışına devam etmem için daha da sıkı çalışmalıyım. İki yarıştır zirvede yer alıyorum ve daha fazlasını yapacağımı biliyorum. Şimdi önümüzde Kanada Grand Prix'i var, geçtiğimiz yıl bizim için zorlu geçmişti. Bu yıl çok daha iyi olarak takım olarak zirvede yarışı tamamlamak istiyoruz. Formula 1 severleri bu hafta sonu da keyifli bir yarış bekliyor." şeklinde konuştu.

Kanada Grand Prix'inin Türkiye saati ile ayrıntılı programı;
6 Haziran 2015 Cumartesi;
20.00 – 21.00 Sıralama Turları

7 Haziran 2015 Pazar;
21.00 Kanada Grand Prix