Formula 1’de sezonun 10. yarışı Macaristan’daki Hungaroring pistinde düzenleniyor. 2015 sezonunda dokuz yarış geride kalırken, Mercedes AMG Petronas pilotları Lewis Hamilton ve Nico Rosberg altı yarışta duble yapmayı başardı. Lewis Hamilton dört kez birinciliğe (2007, 2009, 2012, 2013) ulaştığı Macaristan’da geçtiğimiz yıl üçüncülüğe gerilerken, Nico Rosberg de dördüncü olmuştu.

Markalar sıralamasında zirvede yer alan Mercedes AMG Petronas, bir önceki yarış olan Britanya Grand Prix’inde Lewis Hamilton ile ilk sırayı alırken, Nico Rosberg de ikinciliği elde etmişti.

Sezonun onuncu yarışı olan Macaristan Grand Prix’i, ilk kez 1986 yılında takvime katıldı. 4.381 km uzunluğundaki pistte, pilotlar 70 turun sonunda toplam 306.630 km yol kat ediyor. Tarihte en hızlı turu ise 2004 yılında 1.19.071 ile Michael Schumacher atmıştı. Macaristan’daki son yarışı Mercedes AMG Petronas pilotlarından Lewis Hamilton üçüncü sırada tamamlarken, Nico Rosberg ise dördüncülüğün sahibi olmuştu.

HAMİLTON VE ROSBERG ZİRVEDE

Geçtiğimiz yıl Formula 1’de büyük bir hegemonya kuran Mercedes AMG Petronas, rakiplerine karşı üstünlüğünü 2015’te devam ettiriyor.

Sezonda dokuz yarış geride kalırken Lewis Hamilton 194 puan ile zirvede yer alırken, takım arkadaşı Nico Rosberg de 177 puanla ikincilikte bulunuyor. Lewis Hamilton, Avustralya, Bahreyn, Çin, Kanada ve İngiltere’de birinciliği, Malezya ve Barselona, Avusturya’da da ikinciliği elde etti. Takım arkadaşı Nico Rosberg ise, Barselona ve Monako, Avusturya’da birinciliğin, Avustralya, Çin, Kanada ve İngiltere’de ikinciliğin ve Bahreyn ile Malezya’da da üçüncülüğün sahibi oldu.

F1 W06 (Gümüş Ok) hibrit aracıyla sezona lider olarak devam eden geçtiğimiz yılın markalar şampiyonu Mercedes AMG Petronas takımı, bu yıl da markalar sıralamasında dokuzuncu yarış sonunda 371 puanla en yakın rakibinin 160 puan önünde ilk sırada bulunuyor.

"BEŞİNCİ KEZ KAZANMAK İSTİYORUM"

Lewis Hamilton geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Jules Bianchi için oldukça üzgün olduğunu dile getirerek, "Jules Bianchi’nin ölümü hepimiz için çok zor. Keşke onu daha iyi tanıma fırsatım olsaydı, benim için her zaman harika bir ruha sahip olarak kalacak. Jules’un ölümü ile F1’in ne kadar tehlikeli olduğunu bir kez daha gördük." diyen Hamilton, yarışla ilgili olarak yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:

"Macaristan oldukça iyi bir pist, daha önce dört kez kazandım ve favori pistlerim arasında yer alıyor. Beşinci kez kazanmak için yarışacağım. Burada ve sezonun geri kalanında dualarımda ve düşüncelerimde Jules’u yaşatacağım."

Sözlerine geçirdiği kaza sonrası komadan çıkamayan F1 pilotu Jules Bianchi’nin ölümüyle başlayan Nico Rosberg de "Bizler için oldukça duygusal bir hafta. Jules Bianchi yetenekli pilot ve iyi bir insandı. Pistte herkes üzgün, fakat hepimiz yarışmak zorundayız ve bunu Jules için yapmalıyız." şeklinde konuştu.

Yarışla ilgili de konuşan Rosberg, "Bir aylık ara öncesi son yarışımız, herkes en iyi şekilde Macaristan’a hazırlanıyor. Pilotlar için zor bir yarış ama her zaman mücadele edebildiğimiz ve bundan keyif aldığımız bir yer. Geçen sene işler istediğimiz gibi gitmemişti. Bu yıl çok daha iyi bir derece almak için pistte olacağım." dedi.

Bu arada bilindiği gibi Jules Bianchi, F1’de geçen sezon Japonya Grand Prix’inde yaptığı kaza sonrası Japonya’da beyin ameliyatı geçirmişti. Yapay komadan uyandırılmasının ardından Fransa’nın Nice kentindeki bir hastaneye nakledilen Bianchi’nin sağlık durumunda bir ilerleme kaydedilmemişti. 25 yaşındaki sürücü, komada yattığı hastanede geçtiğimiz hafta hayata veda etmişti.

Macaristan Grand Prix’inin Türkiye saati ile ayrıntılı programı;
Yarın
15.00 – 16.00 Sıralama Turları

27 Temmuz Pazar
15.00 Macaristan Grand Prix