Formula 1’de sezonun yedinci yarışı olan Kanada Grand Prix’inde Mercedes AMG Petronas pilotu Lewis Hamilton ilk sırayı alarak Kanada’da dördüncü zaferine ulaştı. Mercedes AMG Petronas’ın bir diğer pilotu Nico Rosberg de ikinciliği elde ederek sezonun dördüncü dublesinde pay sahibi oldu.

Formula 1’in son takımlar şampiyonu Mercedes AMG Petronas, 2015 yılında da üstünlüğünü devam ettiriyor. Kanada Grand Prix’ine ilk sırada başlayan Lewis Hamilton, üstünlüğünü yarışın sonuna kadar sürdürerek damalı bayrağı birinci gördü. Hamilton bu sonuçla kariyerinin 44’üncü podyumuna ulaşmış olurken, bu yılın dördüncü birinciliğini elde etti. Mercedes AMG Petronas’ın bir diğer pilotu Nico Rosberg de yarışa başladığı ikinci sıradaki yerini kaptırmayarak Hamilton’un hemen arkasında yarışı tamamladı.

70 tur sonunda damalı bayrağı ilk sırada gören Lewis Hamilton, aldığı 25 puanla 151 puana ulaşarak pilotlar sıralamasındaki birinciliğini korumayı başardı. Yarıştaki ikincilikle birlikte 18 puanı kazanan Nico Rosberg ise 134 puana ulaştı ve ikinci sırada yer almaya devam etti.

Mercedes AMG Petronas takımlar sıralamasında rakipleriyle arasındaki farkı açmaya devam ediyor. Kanada Grand Prix’inde elde edilen 43 puanla Mercedes AMG Petronas zirvede 285 puanla yer alırken, en yakın rakibiyle arasındaki farkı ise 84’ten 105 puana yükseltmeyi başardı.

Formula 1’de sezonun sekizinci yarışı 19-21 Haziran 2015 tarihleri arasında Avusturya‘da düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen Avusturya Grand Prix’inde Mercedes AMG Petronas pilotlarından Nico Rosberg birinci, Lewis Hamilton ise ikinci sırada yarışı tamamlamıştı.

Kariyerinin dördüncü Kanada zaferine ulaşan Lewis Hamilton, "Montreal’i çok seviyorum, burada tekrar kazanmak harika. Takımımız inanılmaz bir iş çıkardı, takımım adına kazandığım için mutluyum. Pit stop sonrası Nico ile aramızdaki fark kapandı, yarış sonuna kadar keyifli bir mücadelemiz oldu. Bu zaferi tüm takımımıza armağan ediyorum." dedi.

İkinciliğin sahibi Nico Rosberg ise yaptığ ıaçıklamada, "Zorlu bir yarışı geride bıraktık. Lastikler, frenler ve yakıtlar hep limitleri zorladı. Son 10 tur Lewis’e yaklaşsam da atak yapma şansım olmadı. Sıralamalarda ilk sırayı kaptırdığınızda sonuç bu olabiliyor. Daha fazla çalışmam ve Avusturya’da zirveye tekrar çıkmam gerektiğini biliyorum." şeklinde konuştu.

2015 MERCEDES AMG PETRONAS YARIŞ SONUÇLARI

AVUSTRALYA
1. Lewis Hamilton 25 puan
2. Nico Rosberg 18 puan

MALEZYA
2. Lewis Hamilton 18 puan
3. Nico Rosberg 15 puan

ÇİN
1. Lewis Hamilton 25 puan
2. Nico Rosberg 18 puan

BAHREYN
1. Lewis Hamilton 25 puan
3. Nico Rosberg 15 puan

İSPANYA
1. Nico Rosberg 25 puan
2. Lewis Hamilton 18 puan

MONACO
1. Nico Rosberg 25 puan
2. Lewis Hamilton 15 puan

KANADA
1. Lewis Hamilton 25 puan
2. Nico Rosberg 18 puan

Pilotlar Sıralaması
1. Lewis Hamilton 151 puan
2. Nico Rosberg 134 puan

Takımlar Sıralaması
1. Mercedes AMG Petronas 285 puan