SP ile Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) 7 Haziran milletvekilliği genel seçimleri için yaptığı Büyük Milli İttifak’ın ardından Samsun adayları kamuoyuna tanıtıldı. Kent Otel'de gerçekleştirilen tanıtım toplantısına her iki partinin il ve ilçe yöneticileri ile parti üyeleri katıldı. Milletvekili adaylarının tek tek tanıtımı öncesi konuşma yapan SP Samsun İl Başkanı Hasan Bayram Var, SP-BBP ittifakının, 13 yıldır esnafın, köylünün, işçinin, memurun sorunlarına çözüm bulmayan meclisin alternatifi olduğunu söyledi. Gerçekleştirilen ittifakın hiç kimseyi ayırt etmeden ötekileştirmeden 77 milyonu kucaklayan bir ittifak olduğunu kaydeden SP Samsun İl Başkanı Var, "Bu ittifak meclise girdiğinde artık gündemde Türkiye'de yaşayan insanlarımızın sorunları olacak. Kişisel sorunlar son bulacak. AB'nin, ABD'nin ve APO'nun istekleri son bulacak. Mecliste insanlarımızın sorunları konuşulup çözüme kavuşturulacak." diye konuştu.

BBP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Karabacak, gücü elinde bulunduranların medya manipülasyonları ile Türkiye'de siyaset mühendisliği yaparak siyaseti iki kutuplu hale getirdiklerini vurguladı. Sonrasında bazı siyasi partileri 'baraj sorunu' gibi kavramlara mahkum ettiklerini hatırlatan Karabacak, "İkbal ve siyasi rant uğruna insanları kutuplaştırmak suretiyle ülke birlikte yaşanamayacak bir hale getirilmekte. Bu duruma hep birlikte dur diyebilmemiz için, milletimizin önüne 'Milli Merkez' inşaasına basınımızın ve milletimizin bilgisi dahilinde, şeffaf bir şekilde gayret edilmiştir. İlkelerimize uygun, değerlerimizi savunacak, değer yargılarımızda vicdanımızda bizleri rahatlatacak bir oluşum meydana gelmesi için milletimizin istek ve arzuları doğrultusunda geniş bir çalışma içinde bulunduk. Milli Merkez inşaasını SP ve BBP ile başlatmış durumdayız." dedi.

SP ile BBP ittifakının Samsun birinci sıra milletvekili adayı olan Ali Vural, "Gittiğim yerlerde bana soruyorlar. Parti olarak oy oranınız nedir? baraj sorunu var ne yapacaksınız? Hiç tereddüt etmeden sadece 'AKP'den yüzde 12 oy alacağız' diyorum. Bizim oyumuz belli, yüzde 6'da bizim oyumuz var. Herşey ortada kim ne hesap yaparsa yapsın. Alacağımız oy yüzde 18 yapar. Başkanlarımızın ikisinin de ön gördüğü oy oranı yüzde 15 ile 30'lar arasında. Neden böyle söylüyorlar iki farklı kişi, grup ya da parti halis niyetle bir araya gelince yardımcıları Allah olacak çünkü. Bizim konuştuklarımızın biri bin olacak inşallah. İki lider ortaya bir havuz koydu biz herkesten Samsun'dan bu havuza kendi gelecekleri, çocuklarının gelecekleri adına oy atmalarını istiyoruz. Herkese büyük görevler düşüyor her iki partiye gönül veren kardeşlerimiz kapı kapı dolaşıp bir de çevresindekilerden 50 kişiyi ikna ederse bu iş bitmiş demektir." şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından tek tek isimleri okunan adaylar basına tanıtıldı. Milletvekili adayları birden dokuza sırasıyla şöyle: Ali Vural, Hüseyin Köz, Salih Şen, Turhan Bayraktar, Bilal Arslan, Seçkin Katrancı, Hasan Öztürk, Fatih Ay, Talip Sancar.