Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından bu yıl 16'ncısı düzenlenen Mercedes-Benz Ege Kupası yarın (19 Ocak Pazartesi) Manisa'da başlayacak. Manisa ve ilçelerinde 19-24 Ocak 2015 tarihleri arasında yapılacak 2015 Mercedes-Benz Ege Kupası öncesindeki TFF İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, U16 Milli Takım Teknik Direktörü Ahmet Ceyhan, U16 Milli Takımı Kaptanı Cafer Tosun ile birlikte Manisa Saruhan Otel'de basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan TFF İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, Mercedes-Benz Ege Kupası bu yıl 16'ncısını düzenlediklerini söyledi. Turnuvanın, bu yıl diğer organizasyonlardan her geçen gün üstüne koyarak devam ettiğini ve bu yılda gerçekten daha fazla üstüne koyarak devam edeceğini belirten Koşar, şöyle konuştu:

"Tabi ki bu yıl 8 ülke takımını Manisa'da konuk ediyoruz. Milli takımlarımızın ve diğer konukların Manisa'dan son derece memnunlar. İlçelerde ve il merkezinde son derece misafirperverlik görüyorlar. Önümüzdeki yıl nasip olursa 4 ülke daha katılacak. Daha fazla talip var ama 4 ülkeyi alıp 12 takımla branşında, kulvarında tipik bir dünya kupası haline getirmek istiyoruz. Bu organizasyonların FIFA tarafından çok ciddiye alınıp, takip edildiğini biliyoruz. Çünkü bütün dünyanın futboldaki sorunu altyapıların nasıl daha reel hale gelmesi sağlanır, futbolcuların nasıl daha hızlı bir şekilde yetişmesini sağlar bu konuşuluyor. Bununla ilgili dersler hazırlanıyor ama dünyada çok iyi sonuç alınamıyor. Ama U16 Milli takımları gençlerimizin tam hayatlarının dönüm noktası. Nasıl yetişirlerse öyle devam edecekler. Bu yaş kategorisinde olduğu ve bu yüzden de bütün futbol otoritelerinin U15 ile U17'de futbolcu olabilecek kapasitedeki gençlerin, çocuklarımızın bu konuda hayata bakış açılarının gelişmesi için önemli bir organizasyon yapıyoruz."

Ana hedeflerinin iyi futbolcu, iyi sporcu ve milletine yakışır genç yetişmesi olduğunu dile getiren Koşar, "Bu arada onların kötü alışkanlıklardan uzak kalması ve spora daha elverişli olan gençlerimizin burada hem akranlarına hem de ailesine örnek olması bakımındnan biz bu organizasyona ehemniyet veriyoruz. Dolu dolu bir futbol haftası yaşayacağız, dolu dolu birliktelik yaşayacağız. Bu turnuvanın fair play şeklinde geçmesini diliyoruz. Biz ev sahipliği yapıyoruz ama Milli Takım olarak kupayı da alırsak güzel olur." diye konuştu.

U16 Milli Takım Teknik Direktörü Ahmet Ceyhan da böyle bir organizasyonda bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Böyle uluslararası bir organizasyonda görev yapmasının antrenörlük kariyerine büyük katkı sağlayacağına inandığını dile getiren Ceyhan, "1999 doğumlu gençlerimizin burada oynayacağı maçlar ile iyi bir hazırlık dönemi geçirecekler. Burada gençlerin göstereceği performans milli takımlara gitmeleri için iyi bir fırsat olacaktır. Buradan bir yıldız oyuncu çıkabilir. Bizim kendi milli takımımızdan yıldız futbolcular çıkmasını isteriz." diyerek, şöyle devam etti:

"Bir buçuk ay önce göreve getirildim. Geniş bir kadromuz var. Oyuncularımızın form durumlarına göre kadro kuruyoruz. Buraya yeni futbolcular da gelebilir. Milli takımlarımız her genç oyuncuya açıktır, yeter ki o seviyeye geldiklerini görelim. Burada bizim en önemli gayemiz, genç yaştaki futbolculardan yukarılara taşıyacağımız oyuncular bulabilmek. Onun için geniş bir yelpazede iyi oyuncularımızı kadromuza katarak A Milli Futbol Takımı'na kadar gitmelerini sağlamak."

U16 Milli Takımı Kaptanı Cafer Tosun da öncelikle bu turnuvanın düzenlemesinde pay sahibi olan herkese teşekkür etti. Böyle turnuvaların kendilerinin gelişmesine ve kariyerleri açısından önemli bir yeri olduğunu belirten Cafer, "Biz elimizden gelen gayreti göstererek bu turnuvanın şampiyonu olmak istiyoruz. Önemli olan dışarıdan bakıldığında iyi futbol oynayan iyi mücadele eden ve takdir kazanan bir takım ortaya koymak. Bunun için de elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Böyle bir turnuvaya ev sahipliği yaptığımız için de gurur duyuyoruz. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyoruz." dedi.

Ege Kupası'na bu yıl U16 Milli Takımı'nın yanı sıra, Amerika Birleşik Devletleri, Norveç, Romanya, Fransa, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna ve Yunanistan katılıyor.