Bozcaada’da 23 - 28 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Mercedes-Benz Kiteboard Avrupa Şampiyonası” ve “Mercedes-Benz Go Bozcaada Festivali” tanıtım toplantısı İstanbul’da yapıldı.

Toplantıya, Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Serhat Belli, Mercedes-Benz Otomobil Grubu Pazarlama ve Satış Türkiye Müdürü Şükrü Bekdikhan, IKA Başkanı Markus Schwendter ve Playmaker Ajans Başkanı Kerem Mutlu katıldı.

Bozcaada festivali ve Kite organizasyonu hakkında görüşlerini anlatan Mercedes-Benz Otomobil Grubu Pazarlama ve Satış Türkiye Müdürü Şükrü Bekdikhan, yaptığı açıklamada, "Mercedes – Benz bir konuya el attığı zaman onun içinde devamlılık temel şartlardan bir tanesidir. Bozcaada ve Kite’i Uzun yıllar çeşitli turnuvaların yapıldığı bir merkez haline getirmenin temel hedefiyle yola çıktık." diye konuştu.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Serhat Belli ise Kite sporunun yelken sporunun en gözde dallarından birisi olduğunu söyledi. Belli, dünyanın kaliteli yarışçılarını Bozcaada'da ağırlayacakları için mutlu olduklarını belirterek, "Yelken çeşitli dallardan oluşuyor. Kiteboard’da bizim şu anda gözde sınıflarımızdan birisi. Bozcaada’da güzel keyifli bir yarış olacağına inanıyorum. Dünyanın kaliteli yarışçılarının buraya geleceğini ve katkı sağlayacağını düşünüyorum." dedi.

Uluslararası Kiteboard Derneği - International Kiteboarding Association (IKA) ve Playmaker Sports & Entertainment tarafından organize edilecek festival, Mercedes-Benz Türk’ün isim sponsorluğunda ve Bozcaada Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılacak.