Türkiye’de golf sporunun gelişmesine destek olmak amacıyla 2006 yılından bu yana düzenlenen “MercedesTrophy” golf turnuvası, bu yıl 10. yaşını hafta sonunda gerçekleştirilen turnuva ile kutladı. İstanbul Golf Kulübü işbirliği ile Silivri Klassis Golf & Country Club’ta iki gün süren turnuvada, 180’den fazla golf tutkunu şampiyonluk için yarıştı.

MercedesTrophy, 10. yıla özel düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Bu yıl 10. yaşını kutlayan “MercedesTrophy” golf turnuvası, Silivri Klassis Golf & Country Club’ta gerçekleşti. Mercedes Benz Türk’ün geleneksel golf turnuvasının ödül töreni ise Bağlarbaşı Mecid Efendi Av Köşkü’nde düzenlendi. MercedesTrophy 2015 Golf Turnuvası’nda dereceye giren oyuncular, Stuttgart’ta düzenlenecek MercedesTrophy Grand Final’de Türkiye’yi temsil edecekler.

İstanbul Golf Kulübü işbirliği ile Silivri Klassis Golf & Country Club’ta iki gün süren turnuvada, 180’den fazla golf tutkunu şampiyonluk için yarıştı. Tüm konukların keyifli bir hafta sonu geçirdiği “MercedesTrophy” kapsamında bu yıl ilk kez “Minikler Turnuvası” düzenlendi. 07–12 yaş grubundaki genç golf sporcularının katıldığı turnuva kapsamında “MercedesTrophy” katılımcılarına ise bu tutkuyu gelecek nesillere aktarma fırsatı sunuldu. Bu çerçevede dileyen yarışmacılar, 'Minikler Turnuvası'na katılan geleceğin yıldızlarına İstanbul Golf Kulübü Eğitim Merkezi’nde yarım günlük eğitim hediye ederek unutulmaz bir deneyim yaşamalarına katkıda bulundular.

10. YIL ŞEREFİNE ÖDÜL TÖRENİ

Bu arada 'MercedesTrophy'nin 10. yılına özel Bağlarbaşı Mecid Efendi Av Köşkü’nde bir ödül töreni düzenlendi. İstanbul Golf Kulübü Başkanı Mustafa Koç gibi seçkin konukların katıldığı organizasyonda dereceye giren isimlere ödüllerini Mercedes-Benz Otomobil Pazarlama ve Satış Türkiye Müdürü Şükrü Bekdikhan, Mercedes-Benz Otomobil Pazarlama Müdürü Engin Bilgün, İstanbul Golf Kulübü Başkan Yardımcısı Nuri Conker ile İstanbul Golf Kulübü Kaptanı Nuzhet Atabek takdim etti.

Mercedes-Benz Türk’ün, golf sporunu yaygınlaştırma hedefiyle düzenlediği 'MercedesTrophy'de önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da dereceye giren oyuncular, dünya finalinde Türkiye’yi temsil edecekler. MercedesTrophy 2015’te erkekler A kategorisi birincisi Hasan Karagöz, erkekler B kategorisi birincisi Polat Çelikkan ve bayanlar A kategorisinin birincisi İlkin Durukan, 01 – 06 Ekim 2015 tarihleri arasında düzenlenecek MercedesTrophy Grand Final’de Türkiye’yi temsilen yarışacaklar.

Ayrıca, 'Nearest to the Line' kategorisi birincisi Bertan Gürkan ise 15 – 20 Temmuz tarihleri arasında İskoçya’da gerçekleştirilecek dünyanın en önemli turnuvalardan 'Open Championship'e katılma fırsatı yakalayacak.

MercedesTrophy 2015 Kazananları:
Senior Kategorisi Kadınlar: Christine Şenol
Senior Kategorisi Erkekler: Halim Hattat
Nearest To Pin Ladies: Gönül Nuhoğlu
Nearest To Pin Men: Eyüp Özelgin
Kadınlar Gross Birincisi: Rana Esen
Erkekler Gross Birincisi: Alihan Afşar
Longest Drive Ladies: Esin Başkaya
Longest Drive Men: İlker Erdoğan
Nearest To The Line: Bertan Gürkan

Minikler Kategorisi
1. Sera Kuseyrioğlu
2. Çağatay Korucuoğlu
3. Ilgın Zeynep Denizci

Junior Kategorisi
1. Furkan Pamuk
2. Deniz Özdoğan
3. Derin Şerbetçioğlu

Erkekler "C"
1. İlker Erdoğan
2. Ahmet Özyazıcı
3. Muhsin Bayramoğlu

Kadınlar "B"
1. Aynur Kutal, 2. Samiye Robertson, 3. Serap Sokullu

Erkekler "B"
1. Polat Çelikkan, 2. İmercan Yağcı, 3. Hüseyin Aslan

Kadınlar "A"
1. İlkin Durukan, 2. Elif Koraltan, 3. Nedret Bulgan

Erkekler "A"
1. Hasan Karagöz, 2. Osman Emre Aytekin, 3. Uğur Malki