Stad: Mersin Stadyumu
Hakemler: Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Serkan Çimen
Mersin İdmanyurdu: Muammer, Serkan Balcı, Servet Çetin, Vederson, Mitrovic, MUrat Ceylan, Khalili, Oktay, Pedriel, Nakoulma, Welliton
Galatasaray: Muslera, Melo, Selçuk İnan, Sneijder, Alex Telles, Burak Yılmaz, Hakan Balta, Yasin, Semih, Emre, Sabri
Gol: Dk. 16 Yasin Öztekin (Galatasaray)
Sarı Kartlar: Dk. 23 Oktay Delibalta (Mersin İdmanyurdu), Dk. 45 Hakan Balta (Galatasaray)

Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray, deplasmanda Mersin İdmanyurdu karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.
3. dakikada Vederson ile girdiği duvar pası sonrası ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Nakoulma'nın yerden sert vuruşunda Muslera topu köşeden kornere çeldi.
15. dakikada kaleyi cepheden gören pozisyonda kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Sneijder'in sert şutunda önce kaleciye sonra da yan direğe çarpan top kornere çıktı.
16. dakikada Mersin defansının uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Yasin, Vederson'u geçer geçmez sağ çaprazda kaleci Muammer ile karşı karşıya kaldı. Yasin'in sert vuruşunda top filelerle buluştu. 0-1
23. dakikada ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Pedriel'in yerden sert şutu Muslera'dan döndü. Vederson'a çarparak kaleye yönelen topa bir kez daha hamle yapan Muslera kornere çelerek mutlak bir golü önledi.
32. dakikada Nakoulma'nın ortasında Pedriel'in kafa ile indirdiği top müsait pozisyonda Oktay ile buluştu. Oktay'ın altı pas üzerinden vole vuruşunda top Muslera'dan döndü. Dönen topu takip eden Oktay'ın vuruşunda top bu kez auta gitti.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadelenin ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.