Stad: Mersin Stadyumu
Hakemler: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz
Mersin İdmanyurdu: Mihaylov, Serkan, Mitrovic, Sadiku, Vederson, Mehmet Taş, Khalili, Tita, Oktay, Nakoulma, Welliton
Beşiktaş: Tolga, Beck, Ersan Gülüm, Rhodolfo, Tosic, Atiba, Oğuzhan, Gökhan Töre, Quaresma, Olcay Şahan, Cenk Tosun
Goller: Dk. 20 Nakoulma (Mersin İdmanyurdu), Dk. 8 ve 44 Cenk Tosun (Beşiktaş)
Sarı Kart: Dk. 37 Mehmet Taş (Mersin İdmanyurdu)

Süper Lig'in ilk haftasında Beşiktaş, Mersin İdmanyurdu karşısında ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı.

1. dakikada ani gelişen Beşiktaş atağında Gökhan Töre'nin pası ile ceza yayı üzerinde topla buluşan Cenk Tosun'un yerden sert şutu kaleci Mihaylov'da kaldı.
4. dakikada sol kanattan kazanılan serbest vuruşta Oğuzhan'ın orta şut karışımı vuruşunu Mihaylov güçlükle kornere çeldi. Pozisyonun devamında sağ kanattan kullanılan köşe vuruşu sonrası topla buluşan Quaresma ceza alanı içine doldurdu. Zor pozisyonda Atiba'nın kafa vuruşu üst direğe çarparak oyun alanına döndü.
5. dakikada Olcay Şahan'ın pası ile topla buluşan Oğuzhan topu bekletmeden Cenk Tosun'a gönderdi. Ceza alanı sol çaprazından Cenk'in sert şutu az farkla auta gitti.
8. dakikada Beşiktaş öne geçti. Bu dakikada orta alanda topla buluşan Atiba'nın pasıyla hareketlenen Olcay bekletmeden Oğuzhan ile oynadı. Oğuzhan'ın ara pası ile ceza alanı içinde topla buluşan Cenk Tosun rakibini geçer geçmez düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 0-1
20. dakikada ev sahibi ekip beraberliği buldu. Bu dakikada Khalili'nin pası ile Beşiktaş defansının arkasına iyi sarkan Nakoulma kaleci Tolga'yı da geçtikten sonra topu boş filelere gönderdi. 1-1
39. dakikada ceza alanı dışından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Quaresma'nın vuruşunda kaleci Mihaylov topu güçlükle köşeden kornere çeldi.
42. dakikada orta alandan aldığı topla hızla Mersin defansına sokulan Oğuzhan'ın yerden sert şutunda Mihaylov topu kontrol etti.
44. dakikada Oğuzhan'ın pası ile ceza alanı içinde Mihaylov ile karşı karşıya kalan Olcay topu müsait pozisyondaki Cenk'e bıraktı. Cenk, topu boş filelere gönderdi. 2-1
45. dakikada Gökhan Töre'nin pası ile ceza yayı üzerinde topla buluşan Quaresma rakiplerini geçerek ceza alanı içine sokuldu. Sol çaprazdan vuruşunda top kaleci Mihaylov'da kaldı.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maçın ilk yarısı Beşiktaş'ın 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı.