Stat: Yeni Mersin
Hakemler: Bülent Yıldırım, Asım Yusuf Öz, Fevzi Demirhan
Mersin İdmanyurdu: Muammer Zülfikar Yıldırım, Loret Sadiku, Serkan Balcı, Gökçek Vederson, Servet Çetin, Murat Ceylan (Dk. 89 Mehmet Taş), Abdul Khalili, Oktay Delibalta (Dk. 80 Nurullah Kaya), Ricardo Pedriel, Prejuce Nakoulma, Welliton Soares (Dk. 66 Milan Mitrovic)
Trabzonspor: Esteban Alvarado, Douglas Teixeira (Dk. 66 Okay Yokuşlu), Aykut Demir, Salih Dursun (Dk. 87 Aytaç Kara), Luis Pedro Cavanda, Yusuf Erdoğan (Dk. 46 Sefa Yılmaz), Özer Hurmacı, Marko Marin, Carl Medjani, Stephane M`bia, Oscar Cardozo
Goller: Dk. 26 ve Dk. 40 Prejuce Nakoulma, Dk. 61 Gökçek Vederson (Mersin İdmanyurdu), Dk. 75 Oscar Cardozo, 90+4 Stephane M`bia (Trabzonspor)
Kırmızı kart: Dk. 62 Ricardo Pedriel (Mersin İdmanyurdu)
Sarı kartlar: Dk. 24 Serkan Balcı, Dk. 74 Gökçek Vederson, Dk. 81 Nurullah Kaya, Dk. 81 Prejuce Nakoulma (Mersin İdmanyurdu), Dk. 39 Douglas Teixeira, Dk. 59 Sefa Yılmaz (Trabzonspor)

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 8. hafta maçında Mersin İdmanyurdu, konuk ettiği Trabzonspor'u 10 kişi kaldığı maçta 3-2 mağlup etti ve uzun bir aradan sonra 3 puanın sahibi oldu. Trabzonspor ise oynadığı son 4 maçta 4. mağlubiyetini aldı.

Yeni Mersin Stadı'nda oynanan ve hakem Bülent Yıldırım'ın düdük çaldığı maçta ilk yarıyı 26 ve 40. dakikalarda Prejuce Nakoulma golleriyle 2 - 0 önde tamamlayan ev sahibi Mersin İdmanyurdu, 61. dakikada da Gökçek Vederson'un golüyle skoru 3-0'a getirdi. Konuk Trabzonspor ise 75. dakikada Oscar Cardozo ve 90+4. dakikada da Stephane M`bia ile 2 gol bulsada sahadan 3-2 yenik ayrılmaktan kurtulamadı.

Ev sahibi Mersin İdmanyurdu'nda 62. dakikada Ricardo Pedriel ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kalırken takımını da 10 kişi bıraktı.

Bu sonuçla ev sahibi Mersin İdmanyurdu bu sezon ilk iç saha galibiyetini alırken puanını da 5'e çıkararak 16. sıraya yükseldi. konuk Trabzonspor ise 10 puanda ve 10. sırada kaldı.

61. dakikada organize gelişen Mersin İdmanyurdu atağında Welliton'un pası ile ceza alanı dışında topla buluşan Vederson'un sert şutu defansa da çarparak kalecinin üzerinden ağlara gitti. 3-0

69. dakikada Medjani'nin pası ile ceza alanı dışında topla buluşan Cavanda'nın yerden sert şutunda kaleci Muammer topu son anda kornere çeldi.

72. dakikada Vederson'un yerden ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Nakoulma'nın sert şutu auta gitti.

73. dakikada Mersin defansının uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Mbia'nın ara pası ile ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Marko Marin'in yerden sert şutu direğin hemen yanından auta gitti.

75. dakikada Mersin defansının uzaklaştırmaya çalıştığı topu önünde bulan Salih Dursun'un sert şutunda Cardozo topu kafa ile filelere yolladı: 3-1

77. dakikada ceza alanı dışında topla buluşan Özer'in sert şutunda top üst direğe çarparak oyun alanına döndü.

79. dakikada sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Salih'in ortasına ceza alanı içinde iyi yükselen Sefa Yılmaz'ın kafa vuruşu auta gitti.

88. dakikada Mbia'nın yerden sert pası ile ceza alanı içinde topla buluşan Medjani'nin 6 pas üzerinden vuruşu farklı şekilde auta gitti.

90+4. Dakikada sağ kanattan yapılan ortaya iyi yükselen Mbia'nın kafa vuruşu filelerle buluştu: 3-2.

Maç ev sahibi takımın 3-2 üstünlüğü ile sona erdi.