TFF 1. Lig’de mücadele eden Mersin İdmanyurdu’nda, Ümraniyespor maçında alınan mağlubiyetin üzüntüsü yaşanıyor. Teknik Direktör Yusuf Şimşek, Ümraniyespor maçında iyi oynadıklarını ancak golü bulamadıklarını ifade ederek, "Geri kalan 4 maçtan galip gelmek istiyoruz. İkinci yarı başka bir Mersin İdmanyurdu izletmek istiyoruz" dedi.
TFF 1. Lig’in 13. haftasında deplasmanda Eskişehirspor ile karşılaşacak olan Mersin İdmanyurdu, bu maçın hazırlıklarına başladı. Geçtiğimiz hafta sonu evinde Ümraniyespor’a 2-0 mağlup olan Mersin İdmanyurdu, ligdeki 7. mağlubiyetini aldı. Ligde oynadığı 12 maçtan 2 galibiyet, 3 de beraberlik alan Güney ekibi, 3 puanının silinmesinden dolayı 6 puanla 17. sırada yer alıyor. Mersin ekibi, Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda Teknik Direktör Yusuf Şimşek, yönetiminde antrenman yaptı. Futbolcular taktik ağırlıklı bir çalışma yaptı. Isınma koşuşu ile başlayan antrenman 5’e 2 top kapma oyunu ile devam etti. Ardından dar alanda çift kale maç yapan takım, soğuma egzersizleriyle antrenmanı tamamladı. İdman öncesi Yusuf Şimşek, yaklaşık yarım saat saha ortasında futbolcularla konuşarak, yaptıkları hatalar konusunda uyarılarda bulundu.

"Bahanelerin arkasına sığınmayacağız"
Ümraniyespor ve takımın genel durumuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yusuf Şimşek, takım olarak zor günler geçirdiklerini söyledi. Ümraniyespor maçını rahat bir şekilde kazanabilecekken, kaybettiklerini vurgulayan Şimşek, "Özellikle ilk yarı çok iyi oynadık. İkinci yarının belli bölümlerinde iyi oynadık, fakat golü bulamadık. Bu kadar çok pozisyona girip gol atamıyorsun, rakip neredeyse 2 pozisyona giriyor ve 2 gol atıyor. Sonuç üzücü ama biz bahanelerin arkasına sığınmayacağız. Kalan 4 maçta alabildiğimiz kadar puanları almak için çaba sarf edeceğiz. Mücadelemizden, kazanma azmimizden vazgeçmeyeceğiz. Giydiğimiz formanın hakkını vermeye çalışacağız. Tabii ki hatalarımız var. Burada bir hata varsa bana aittir. Burada sorumlu benim. Ben onu göğüsleyebilirim. Biz gelirken de takımımızın bu denli olduğunu biliyorduk. Belki bir şey daha yapabiliriz diye düşünmüştük. Biz geldikten sonra 4 maçta bir türlü galip gelemedik. İnşallah geri kalan 4 maçta galip gelmek istiyoruz. Devre arasına kadar toplayabildiğimiz kadar puanları toplayıp, ikinci yarıda bam başka bir Mersin İdmanyurdu izletmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Pozisyona giriyoruz ama gol atamıyoruz"
Gol yollarında büyük sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Şimşek, “Zaten 4 maçta bir tane gol attık, bu gerçeği görmek lazım, gerçeklere bakmak lazım. Pozisyonlara giriyoruz ama atamıyoruz. Manisaspor, Elazığspor, Şanlıurfaspor ve son Ümraniyespor maçında pozisyonlara girdik ama atamadık. Atamayınca kimse senin iyi oynamana, girdiğin pozisyonlara bakmıyor. Skor tabelası önemli. Bu üzücü bir durum. Ancak bu takımı yükseltecek olan yine bu arkadaşlarımızdır. Biz onlarla devre arasına kadar elimizden geldiği kadar çalışıp, eksiklerimizi gidermeye çalışacağız. İnşallah bundan sonra 4 maçta iyi puanlar alırız” şeklinde konuştu.
Transfer tahtasıyla ilgili olarak da Şimşek, “Ben transfer tahtamızın açılacağını düşünüyorum. Yönetimimiz, başkanımız bu şekilde çalışıyorlar. Ben açılacağını düşünerek hareket ediyorum. Planlarımı ona göre yapıyorum. Açılmasa da otururuz yönetimimizle karşılıklı konuşuruz, neye karar vereceksek veririz” diye konuştu.
(KRY-BH-S)