Süper Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdu'nda Rıza Çalımbay'ın görevi bırakmasının ardından teknik direktör Mesut Bakkal ile 1+1 yıllık sözleşme imzalandı.

Mersin'deki Hiltonsa Oteli'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı Çalımbay'ın ayrılmasının ardından 15 hocanın listelerinde olduğunu belirtti. Bunlar içinden Okan Buruk ve Mesut Bakkal'ı seçtiklerini anlatan Kahramanlı, Buruk'un ailevi nedenlerden dolayı gelemeyeceğini kaydetti. Mesut Hoca'nın ise seve seve gelebileceğini söylediğini anlatan Kahramanlı, "Bugün sabah Mersin'e geldi. Türkiye'de herkesin tanıdığı işini iyi yapan, hırslı, karakterli, düzgün bir hoca. Bundan sonra Mersin İdmanyurdu hocası olarak burada göreve başlayacak. Biz yönetim olarak kendisinin yanındayız. Maddi manevi olarak destek vereceğiz." diye konuştu.

Mersin İdmanyurdu'nun transfer yasağının bulunduğunu hatırlatan Kahramanlı, "Geçen sene biz bu kadro ile buraya geldik. İnşaallah bu kadro ile devam edeceğiz. İyi takıma sahibiz. Bundan sonra birlikte hareket edeceğiz." dedi.

Mesut Bakkal ise kararın hayırlı olmasını dileyerek Başkan Kahramanlı'nın sözleri için teşekkür etti. Başkanın çok samimi bir insan olduğunu ve söyleyeceği her şeyi samimiyetle söylediğini anlatan Bakkal, "Özellikle böyle bir teklif geldiğinde çok sevindim. Beğendiğim bir şehirdi. Karabükspor'da iken buraya maça gelmiştim, hergün sabah yürüyüşe çıkıyordum. Ne kadar sporu seven bir kent olduğunu gördüm. İnsanlar sahilde kalabalıktan yan yana yürüyemiyorlardı. Onlarla beraber yürümek nasip olacak." şeklinde konuştu.

Kırmızı lacivertli ekibin çok ateşli bir taraftarı olduğunu vurgulayan Bakkal, "Ben de çok heyecanlı ve hırslı bir insanım. Transfer yasağı dezavantaj değil bence avantaj. Şundan şehre çıktığınız zaman 10 kişiden 8'ine sorun Mersin İdmanyurdu'nun 11'ini sayacaktır. Bu da bir avantajdır. Mersin için desteğe ihtiyacımız var. Keyifli futbol oynamayı düşünüyoruz. Heyecanlı oynamayı düşünüyoruz. İnşaallah bu başarı sürer." diyerek sözlerini tamamladı.