Spor Toto Süper Ligi'nde sezonun başlamasının üzerinden 3 hafta geçmesine rağmen henüz puanla tanışamayan Mersin İdmanyurdu'nda keyifler kaçtı.

Mersin İdmanyurdu kötü gidişatına Kayserispor karşısında da son veremedi. Beşiktaş ve Akhisar Belediyespor karşısında alınan mağlubiyeti Kayserispor karşısında telafi etmek isteyen kırmızı lacivertliler, rakibi karşısında öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamayarak sahadan puansız ayrıldı.

Puan alamamalarının verdiği stresi üzerlerinden atamadıklarını söyleyen kulüp basın sözcüsü Ayhan Erdem, ilk 2 haftada alınan mağlubiyetleri Kayserispor karşısında telafi etmek istediklerini, ancak iyi bir futbol sergilemelerine rağmen, yaptıkları bireysel hatalar sebebiyle maçı rakiplerine adeta hediye ettiklerini ifade etti. Bireysel hataların takımın ligin dibine vurmasında en önemli etken olduğunu belirten Erdem, “Transfer yasağının vermiş olduğu dezavantajları yavaş yavaş yaşamaya başladık. Takım üzerinde ciddi bir baskı oluştuğu kesin. Futbolcuların bu sebeple yaptıkları hataların faturası bize ağır oldu. Ancak verilen milli maç arasını iyi değerlendirerek, ligdeki ilk puanlarımızı alıp çıkışa geçmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

SERVET VE SİNAN YENİDEN TAKIMDA
Geçtiğimiz sezonun sonunda ücretlerinde artış yapılmadığı için takımdan ayrılan Servet Çetin ve Sinan Kaloğlu ile yeniden anlaştıklarını da söyleyen Erdem, “Transfer yasağı sebebiyle takıma takviye yapamadık. Ancak buna rağmen Servet ve Sinan’ı da bir takım sebeplerden dolayı kadroda tutamadık. Ancak ligin başladığından bu yana 3 maça baktığımızda defansta ciddi zaaflar yaşadığımız bir gerçek. Buna karşı yönetim olarak Servet Çetin ve Sinan ile bir kez daha görüşme kararı aldık ve 2 oyuncuyla da yeniden anlaşma sağladık. Servet’in ve Sinan’ın geçtiğimiz sezon takıma yaptıkları katkı ortada. Bu iki oyuncunun takıma dahil olması ile daha güçlü bir kadromuz oldu.” şeklinde konuştu.
Sezon başında kadro dışı bırakılan kaleci Nihat Şahin’in de yeniden takıma döneceğini söyleyen Erdem, yönetim kurulunun teknik heyetten takımın olumsuz gidişatı ile ilgili rapor isteyeceği bilgisini verdi.