Mersin İdmanyurdu'nda Osmanlıspor karşısında alınan 4-0'lık mağlubiyet sonrası istifa eden Mesut Bakkal'ın yerine yeni teknik direktör arayışları başladı.

Kulüp Basın Sözcüsü Ayhan Erdem, ellerinde birkaç alternatifleri olduğunu ifade ederek yönetim olarak bu teknik adamlarla görüşüp en faydalı ve takım ruhuna uygun bir hoca ile anlaşma sağlayacaklarını kaydetti.

Mersin İdmanyurdu’nda Osmanlıspor karşısında 4 - 0’lık alınan ağır yenilginin üzüntüsü yaşanıyor. Taraftarlar şok mağlubiyetin faturasını teknik direktör Mesut Bakkal’a keserken, tecrübeli teknik adam da maç sonrası istifa ettiğini açıkladı.

Hem Osmanlıspor hem de Bakkal’ın istifası ile ilgili açıklamalarda bulunan Kulüp Basın Sözcüsü Ayhan Erdem, "Osmanlıspor karşısında hiç beklemediğimiz bir mağlubiyet aldık. Maça iyi başlamamıza rağmen yine bireysel hatalarımızın kurbanı olduk ve sahadan puansız ayrıldık. Elbette ki alınan bu mağlubiyetin hiçbir mazereti olamaz. Ancak içerisinde bulunduğumuz transfer yasağı ile alakalı durum sebebiyle takıma takviye yapamamanın dezavantajlarını yaşamaya başladık." dedi.

MESUT BAKKAL İLE AŞI TUTMADI

Teknik direktör Mesut Bakkal’ın istifası ile ilgili de konuşan Erdem, "Taraftar ağır mağlubiyetin faturasını hocamıza kesti. Elbette ki 5 haftada 1 puan toplayan bir takımda bir şeyler yanlış gidiyordur. Hocamız da üzerine düşen ne varsa yaptı ve alınan başarısızlığın sorumluluğu ile istifa etti. Mesut Bakkal hem tecrübesi hem de Süper Lig kariyeri ile tartışmamız ülke futbolunun en iyi teknik adamlarından biri. Ancak bizim takımımızla aşı tutmamış olabilir. Kulüp olarak hocamıza takımımıza yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz ve bundan sonraki futbol hayatında başarılar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

EN UYGUN HOCA İLE ANLAŞACAĞIZ

Yeni teknik direktör arayışlarına vakit kaybetmeden başladıklarını da söyleyen Erdem, "Elimizde birkaç alternatifimiz var. Yönetim olarak bu teknik adamlarla görüşüp en faydalı ve takım ruhuna uygun bir hoca ile anlaşma sağlayacağız. Ümit ediyorum ki yeni hocamızla içinde bulunduğumuz olumsuz durumdan biran önce çıkar ve alacağımız üst üste galibiyetlerle de çıkış yakalarız." şeklinde konuştu.

WELLİTON’U ARADIK

Son olarak Osmanlıspor mağlubiyeti ile ilgili de konuşan Erdem, "Maçın kolay olmayacağını biliyorduk. Rakibimiz iyi kapanan ve kontra atağa iyi kalkan bir ekip. Ancak iyi başladığınınız bir maçta pozisyon üretemezseniz galip gelme şansınız yok. Bu bağlamda Weliton’un yokluğunu çok fazla hissettik. Osmanlıspor’un kapalı defansını açmakta zorlandık ve mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Biran önce yeni hocamızla birlikte toparlanıp, Mersin İdmanyurdu’nu ligde layık olduğu yere getirmek istiyoruz." diye konuştu