Süper Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdu, geçen yıl başarılı bir performans sergileyen teknik direktör Rıza Çalımbay ile yeniden sözleşme imzaladı. Çalımbay kendisinin bir yıl daha kırmızı lacivertle bağını uzatan sözleşmeyi Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı ile birlikte imzaladı.

Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı HiltonSa Otel'deki imza töreninde yaptığı konuşmada Rıza Çalımbay idaresinde geçen yıl yeni oluşan bir kadronun ligi 47 puanla 7. sırada bitirdiğini hatırlatarak bunun büyük bir başarı olduğunu belirtti. Rıza Hoca ile birlikte yeni bir sezona başladıklarını ifade eden Kahramanlı, "Biz kendisine güveniyoruz. Kendisine inanıyoruz. Kendisine ve ekibine geçen yılki başarıları için teşekkür ediyoruz. Hocamız her şeyin farkında, transfer yasağı olan bir kulübüz. Vefalı bir insandır." diye konuştu.

Görüşmeleri sırasında Çalımbay'ın "Böyle bir ortamda ben sizi yalnız bırakmam bana ne düşüyorsa her konuda sizlerin yanındayım." dediğini ifade eden Başkan Kahramanlı şöyle devam etti:

"Hocamızın yeni sezonda bizimle devam ettiği için teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönemle ilgili kendilerine başarılar diliyoruz. Biz yönetim olarak 24 saat üzerimize düşen görev için sahada olacağız. Bir başarı olursa Mersin'in başarısıdır hepimizin başarısıdır. Her konuda kendisinin yanındayız."

Teknik direktör Rıza Çalımbay ise sezon bittikten sonra kendisine çeşitli takımlardan teklifler geldiğini hatırlattı. Kendisinin bunları kulüp başkanı ile paylaştığını ve teklifleri kabul etmediğini anlatan Çalımbay, şöyle konuştu:

"Ben burada çok mutluyum ve oyuncularımı da çok seviyorum. Kadroyu kendim yaptım. Hele böyle bir transfer yasağının olduğu bir dönemde burayı terk etmek yanlış olurdu. Öncelikle görüşme Mersin İdmanyurdu'nun hakkıydı. Oturduk, konuştuk, önümüzdeki yıl yapacaklarımızı paylaştıktan sonra görevi kabul ettim. Çünkü ben takımıma güveniyorum. Transfer yapamayabiliriz. Ama en büyük avantajlarımızdan bir tanesi, şu andaki bütün oyuncularımın ne vereceğini, neler yapabileceğini kimden nasıl yararlanabileceğimizi çok iyi biliyorum. Tabii diğer takımlara göre biraz dezavantajlı şekilde başlayabiliriz. Onlar transfer yapacaklar, yabancı oyuncu alacaklar, bir sürü şey olabilir. Ama bizim de avantajımız var. Oturmuş bir takımız. Herkes bir birini tanıyor. Bunu avantaja çevireceğiz." ifadelerini kullandı.

Geçen yıl transfer yasağının olmasının bir avantaj olduğunu vurgulayan Çalımbay, "Bugün kulübümüz maddi açıdan zaman zaman sıkıntılar yaşıyordu ama transfer yapmamamız oyuncuların maddi açıdan sıkıntı yaşatmadı. Transfer yapamadık diye bir mazeretimiz yok. Olmayacak. Konuşmayacağız. 6 ayı nasıl geçireceğiz ona bakmamız gerekiyor." dedi.

Konuşmaların ardından Çalımbay Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı ile birlikte kendisini 1 yıllığına daha Mersin İdmanyurdu'na bağlayan sözleşmeyi imzaladı.