TFF 1. Lig’de mücadele eden Mersin İdmanyurdu, milli maç arasından sonra oynayacağı Altınordu mücadelesini kazanarak, yeniden çıkışa geçmek istiyor. Teknik Direktör Levent Arıkdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçında kötü oynamadıklarını ifade ederek, "Mücadele eden bir takımız. Gaziantep maçına da mutlak kazanmak için sahaya çıktık ama hatalarımızdan yediğimiz gollerle mağlup olduk. Önümüzdeki Altınordu maçını kazanıp, yeniden bir seri yakalamak istiyoruz" dedi.
TFF 1. Lig’in 6. haftasında geçtiğimiz hafta sonu evinde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a 3-0 yenilen Mersin İdmanyurdu, ligdeki 3 mağlubiyetini aldı. 6 maçtan 2 galibiyet, birde beraberlik alan kırmızı-lacivertli ekip, 7 puanla 13. sırada yer alıyor.
"Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçına mutlak galibiyet parolasıyla çıkmıştık"
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile oynayacakları Altınordu maçlarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Levent Arıkdoğan, Gaziantep temsilcisi karşısında kötü oyun oynamadıklarını ifade ederek, "Mücadele eden bir takımız. Belki çok iyi, göze çok hoş gelen bir futbol oynamıyoruz ama maçlarda mücadele ediyoruz ve kaybetmiyoruz. Gaziantep karşısında ilk yarı özellikle neredeyse pozisyon vermedik. Rakibimizin sadece bir pozisyonu var. Bizim ise 2 tane var ve bir de verilmeyen penaltımız var. Resmen Sinan’a kalkan bir taban var ve hakem penaltıyı vermedi, nasıl vermedi anlayamadık. Rakiplerimize rahat çalan düdükler, bize gelince çalmaz oluyor. Sezona biraz geç başlamamızdan dolayı 3 maçlık galibiyetten sonra böyle bir düşüş bekliyorduk. Ancak oyuncularımız ilk yarı iyi oynadılar. Kalecimizin bugüne kadar hiç yapmadığı bir hata sonucunda kalemizde gol yedik. Aynı kalecimiz 3 maçtır bize puanlar kazandırıyor. Yaptığı hatayı bir daha yapmayacaktır. Bu maça mutlak galibiyet parolasıyla çıkmıştık. Rakibimizi tanıyorduk, özel maç yaptık ve orada galibiyet elde etmiştik. Rakibimizin gücünü biliyorduk. Serol ve Mahmut’un sakat olması bize olumsuz etkiledi. Çünkü dar bir kadroya sahibiz ve bazı oyuncuların olmaması bize olumsuz etkiliyor. Takımımızın daha iyi hale geleceğine inanıyorum. Bu maçı kazanıp yeni yönetimimize, taraftarlarımıza hediye etmek istiyorduk ama olmadı" şeklinde konuştu.
"Altınordu maçını kazanıp, yeniden bir seri yakalamak istiyoruz"
Bu hafta milli maç arası olduğunu vurgulayan Arıkdoğan, "Altınordu maçında puan ve puanlar almak istiyoruz. Altınordu takımı iyi bir takım. Bu maçı kazanıp, yeniden bir seri yakalamak istiyoruz. Taraftarlarımız bizimle beraber olsun. Bizim takımımız izliyorlar, seyrediyorlar, görüyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Onlar merak etmesin biz bu işin içinden alnımızın akıyla çıkacağız. Ara bize ilaç gibi gelecek. Bu arada çok iyi çalışarak daha iyi konuma geleceğiz. Şu anda takımımızın fizik ve kondisyon olarak sıkıntısı yok. 90 dakika boyunca hiç sıkıntı yaşamadan oyuncularımız maçı bitiriyor. Sadece sonrada aramıza katılan oyuncularımızda biraz sıkıntı var. Onlarda yapacakları antrenmanlarla iyi konuma geleceklerdir. Tabi atık gençlik olayı da kalmadı. Genç oyuncularımız 6 maçtır ağabeyleriyle beraber artık tecrübe kazandılar ve üstlerindeki o heyecan ve paniği de attılar. Daha iyi günlerimizin olacağına eminim" diye konuştu.
Serol Demirhan ve Mahmut Metin’in sakatlıklarının da geçtiğini kaydeden Arıkdoğan, Altınordu maçında her 2 oyuncunun da kadroda olacağını sözlerine ekledi.