TFF 1. Lig’in 4. haftasında Mersin İdmanyurdu, evinde Samsunspor’u 3-0 mağlup etti.
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Levent Arıkdoğan, güzel bir galibiyet aldıklarını ifade ederek, "Futbolcularımıza teşekkür ediyorum. İnandılar, istediler ve bu işi başardılar. 3 haftadır aslında iyi oynamaya, iyi mücadele etmeye başlamıştık. Gaziantep’de oynadığımız hazırlık maçından sonra bir yükselişe geçtik. Sezona genç bir kadro ile başlamıştık. Ardından 3 büyük geldi ve Sinan da onlara katıldı. Onların katılmasıyla birlikte güzel oynamaya başladık. İki haftada 6 puan aldık. Bu galibiyet bize nefes aldırdı. Yukarıya doğru çıkmaya başladık. Bundan sonraki maçlarda daha çok mücadele edip, daha çok koşup, daha iyi şeyler yapacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.
Maç içinde Vedat Yüksel ile Samsunspor Teknik Direktörü Engin Korukır arasında geçen tartışmayla ilgili olarak da Arıkdoğan, "Engin hocamız, Vedat Yüksel ile bir tartışma yaşamış. Ben olayı sonradan fark ettim. Vedat hocam bir şey demeye çalışmış ama Vedat Yüksel herhalde yanlış anlamış ve ufak bir tartışma olmuş. Ancak şu anda olay tatlıya bağlandı" şeklinde konuştu.
Samsunspor cephesi
Samsunspor Teknik Direktörü Engin Korukır ise Mersin İdmanyurdu’nu galibiyetten dolayı tebrik ederek, "Çok enteresan bir maç oldu. Biz çok gol kaçırdık. Mahalle maçında bile bu kadar gol kaçırılmaz. Rakibimiz bizden daha istekli daha özverili oynadı ve kazandılar. Hakemler maçı çok iyi yönetti. Hatta Mersin İdmanyurdu’nun bir penaltısını vermediğini, maç arasında ben gidip hocalara söyledim. Ancak rakibimizin yöneticiliğini yapan Vedat Yüksel, sanki biz kötü bir şey söylemişiz gibi bize bir şeyler dedi. Eğer Vedat Yüksel hakemlik yaptığı gibi yöneticilikte yaparsa buraya da pislik bulaştırır" dedi.