Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mersin Stadyumu'nun hafta sonu oynanacak Kasımpaşa maçı için hazır olduğunu bildirdi. Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı ise söz konusu sahada hazırlık maçı ya da antrenman yapmadan lig maçı oynamayacaklarını söyledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada 30 Ağustos 2014 tarihindeki lig maçında yaşanan zemin sıkıntılarından dolayı çim sahanın bakıma alındığı bildirildi. Bunun üzerine Türkiye genelinde çim bakım konusunda uzman 4 firmanın davet edildiği ifade edilen açıklamada
firmalardan bir tanesi ile 31 Aralık tarihine kadar çim bakımı konusunda anlaşıldığı kaydedildi.

Havalandırma ve yeterli güneş ışığı almadığından dolayı açık stadlara nazaran Arena olarak adlandırılan bu tip statlarda çim konusunda tüm dünyada benzer sıkıntıların yaşandığı ifade edilen açıklamada Süper Lig'in 19. haftasında oynanacak karşılaşma hatırlatılarak şu görüşlere yer verildi:

"08.02.2015 tarihinde içerde oynanacak ilk maç olan Mersin İdmanyurdu - Kasımpaşa müsabakası için hazır hale getirilmesi planlanmıştır. 20.01.2015 tarihinde Genel Müdürlük mühendisleri tarafından çim sahanın kontrolü yapılarak müsabaka oynanmasına uygun olduğu tarafımıza bildirilmiştir. Futbolda 2014-2015 sezonu Süper Lig'in 19. haftasında 08.02.2015 tarihinde oynanacak Mersin İdmanyurdu-Kasımpaşa müsabakası için stat hazır durumdadır."

"KASIMPAŞA MAÇINI ORADA OYNAMAYACAĞIZ"

Bu arada Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı ise staddaki zemin sorununun çözülmesinin sevindirici olduğunu ancak bunu yapacakları antrenman ve hazırlık maçıyla test edeceklerini kaydetti.

Ligin ilk haftası oynadıkları Beşiktaş maçındaki gibi bir hata yapmak istemediklerini ifade eden Başkan Kahramanlı, "O sahada hazırlık maçı veya antrenman yapmadan lig maçı oynamak istemiyoruz. Bir iki maçtan sonra zemini gördükten sonra uygun olursa orada oynamak istiyoruz. Bu nedenle Kasımpaşa maçını şu an için orada oynayamayız." diye konuştu.