Gençlerbirliği'nin yeni teknik direktörü Mesut Bakkal, sahayı rakibe dar edecek bir takım oluşturma hedefinde olduğunu söyledi.

Gençlerbirliği’nde İrfan Buz’dan boşalan teknik direktörlük görevine getirilen Mesut Bakkal, daha önce çalıştığı bir kulübe geldiğini bunun için çok mutlu olduğunu söyledi.

Gelen teklifi hiç düşünmeden kabul ettiğini dile getiren tecrübeli teknik adam, "Başkanımız beni aradı ve ihtiyacı olduğunu söyledi. Bana gelip gelemeyeceğimi sordu. Hiç düşünmeden kabul ettim. Gençlerbirliği 2006 yılında beni teknik direktör yaptı. Başkan sayesinde bir yerlere geldik. Çok önceden çalışıyormuşum ve akşam eve gidip gelmişim gibi hissettim. Her şeyiyle eskiden beri bildiğim bir camia. Ankara’da olan tek süper lig takımıyız. Çok daha iyi yerlerde olmayı herkes arzu eder. Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Aslında bakıldığında üst tarafla 6 alt tarafla puan farkımız var. Endişe yapmaya gerek yok. Bunu samimiyetle söylüyorum. Çünkü Gençlerbirliği’nin temeli sağlam. Yılların getirdiği bir mayası var. Sallanır ama yıkılmaz. Yine böyle olacağı çok iyi olacağı için geldim. İki dönem çalıştım burada. Düşmeden kurtulduk, kupada final oynadık. Sonra karşılıklı fedakârlıklar oldu. Gelirken hiç düşünmeden geldim. İnşallah iyi olur ve olacağına inanıyorum. Genç bir kadromuz var ama bunun yanında sakat oyuncularımız var. Hemen işe başlayıp lige gireceğiz. Kalan 14 maçımız var en az 6-7 maçımızı kazanmamız gerekiyor. İyi oynamamız gerekiyor. Kötüde oynasak mücadele etmemiz gerekiyor. Sahayı rakibe dar edecek bir takım oluşturma hedefindeyim. Genç bir kadro için düşüncelerim böyle." şeklinde konuştu.

Kupada Bursaspor ile eşleşmelerini değerlendiren Bakkal, buraya kadar geldikten sonra sonunu getirmeleri gerektiğini savunarak, "Bize yakışanda devam etmemiz gerektiği yönünde. Haftada iki maç oynamaya futbolcular kaldıracak artık. Kupada gidebildiğimiz yere kadar gidip, avantajımız neyse kullanacağız." dedi.

Son olarak takımın bu sezon çok sayıda kırmızı kart görmesine değinen Bakkal, bu durumun kendisinin de dikkatini çektiğini, bazı oyuncuların agresif oynamasına ihtiyaç olduğunu, ancak bu işi takıma zarar getirmeyecek şekilde yapmak gerektiğini takımın her oyuncuya ihtiyacı olduğunu kaydetti.