Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal, oynanan karşılaşmanın vasat üstüne çıkmadığını söyledi.
Takımının Akhisar Belediyespor ile oynadığı ve golsüz sona eren maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan tecrübeli teknik adam, “Vasatın üstüne çıkmayan bir maç oynadık. Lig sonunda iki takımın da ligde kalmayı garantilemiş olması veya puan durumları rahat olması tempoyu düşürüyor. Ligin yorgunluğu çökmüş gibi oyunculara. Benim istemediğim bir tempo. İkinci devre 10 kişi kaldıktan sonra üretken oyuncuları oyuna aldık. Yine 10 kişi kaldık. Bence 11’e 11 olsaydı normal bir sonuç diyebilirim. 40 dakika oynayan rakibi de yenmemiz lazım. Kazanmamız gereken bir maçtı. Orta saha mücadelesi gibi geçen pozisyonu az bir maç oynadık.” ifadelerini kullandı.

Bakkal, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Tosic’e MR çekildikten sonra bakacağız. Alt adalesinde çekme oluştu. Yapacak da bir şey yok. Uğur’un durumu iyi. Ahmet cezalı. Gosso’yu 4. sarı kartını görmesin diye oyundan aldık."

ROBERTO CARLOS: HAKİMİYET 90 DAKİKA BOYUNCA BİZDEYDİ

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Roberto Carlos ise kendileri için çok önemli bir puan kazandıklarını söyledi.
Maçta 90 dakika hakimiyetin kendilerinde olduğunu ifade eden Brezilyalı hoca, "Baskılı oynadık. Gol pozisyonlarına girdik ama ikinci yarının başında bir futbolcumuzu kaybetmemiz bizi biraz daha geri çekti. Geri çekilince de rakip biraz daha atak yaptı. Savunma yapıp bir puanla ayrıldık.” şeklinde konuştu.
Bir gazetecinin "Bugün oynanan futbol Süper Lig karşılaşmasına yakışıyor mu?" sorusuna Roberto Carlos, “Eğer rakip takımın biraz daha oynama isteği olsaydı her iki takım için de güzel maç olacaktı. Türkiye’de çok kaliteli takımlar ve futbolcular var. Türkiye’de hocaların hataları, takımı ofansif oynatmama. Genel olarak bakıldığında Türk futbolu daha iyi olması lazım. Futbolcular, hocalar ve hakemlerin daha kaliteli olması lazım. Türkiye’de futbol okullarının açılması önemli. Eğer futbol okulu açılırsa yakın zamanda yeni bir Arda, yeni bir Bilal olacaktır.” şeklinde cevap verdi.

Roberto Carlos, maçta tribüne gönderildiği için özür dileyerek, bu durumun maçın stresi ve kazanma isteğinden kaynaklandığını söyledi.