Bu yıl 51.'si düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu (TUR 2015), Alanya - Alanya etabıyla start aldı. Turun Alanya ayağını takip eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, turun her yıl daha ileriye gittiğini ifade ederek, "Bir sonraki yıl inşallah hep beraber üst klasmanda bir tur olmasını istiyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'nın verdiği startın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu artık yarım asrı doldurdu. 51.'sini düzenliyoruz. Her sene bir önceki yıla göre hem katılan bisikletçi sayısı, takımların kalitesi hem de turnuvanın kalitesi bakımından daha iyi oluyor. Bir sonraki yıl inşallah hep beraber üst klasmanda bir tur olmasını istiyoruz." diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, TUR 2015'in tanıtımını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir aksilik olmaması halinde İstanbul'da gerçekleştirilecek finişe de katılacağını belirtti. Bisiklet turunun Türkiye'nin tanıtımındaki önemine de değinen Çavuşoğlu, sözlerini şöyle noktaladı:

"Bisiklet turları çok izlenir. Alanya'dan başlayan İstanbul'a giden güzergahta Türkiye'nin güzellikleri değişik açılardan gösteriliyor. Yazılı basında da çok yer alıyor. Bu bakımdan özellikle bugün Alanya’mızın Gazipaşa’mızın ve yarından sonra da Antalya'nın değişik bölgelerinin güzellikleri de tüm dünyaya tanıtılmış olacak. Bu bisiklet turnuvasına çok önem veren Emin Müftüoğlu'na gönülden çok teşekkür ediyoruz. Bu bir fedakarlık işidir. Kolay bir iş değil böyle bir turnuvayı devam ettirmek. Sayın Cumhurbaşkanımızın desteğiyle inşallah önümüzdeki yıl daha iyi bir tur olacak."