Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu Türkiye'de maçlarda hakemlere karşı itiraz enflasyonu yaşandığını söyledi.

Antalya'da Gloria Hotels Resorts'ta geleneksel olarak düzenlenen TSYD 52. Yıl Sporun Zirvesi Semineri ikinci günü ilk oturumunda ‘Hakem Penceresinden Türk Futbolu’ konulu panel düzenlendi. Panelde konuşan MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, futbolcuların maçlarda çok sert oynadığına dikkat çekerek, şöyle konuştu:

''Rakiplerinin sağlığını düşünmeden, acımasızca müdahale ediyorlar. Topa ulaşamayan ayağa kramponla basmaktan hiç kaçınmıyor. Böylelikle de ciddi ve ağır sakatlıklar oluşuyor. Futbolcular öncelikle mesleklerine ve meslektaşlarına saygı göstermeliler. Bu oyun anlayışını batı futbolunda az görmekteyiz. Daha da ilginç olan rakibi sakatlayan, futbol davranışı nedeniyle ihraç edilen oyuncuyu taraftarları alkışlıyor. Maalesef bu kabul edilemez bir farklılıktır.''

Futbolcuların hakemlerin her kararına itiraz ettiğini savunan MHK Başkanı Namoğlu, ''Maçlarda itiraz enflasyonu yaşanıyor. İtirazlar bir iki kararları aşmamış dünya kupası yarı finali yönetmiş hakemlerimizin ilk maçlarında dahi itiraz standartları istatistiklerinde rekor kırılıyor." diyerek, şöyle devam etti:

"Bu olumsuzluğun giderilmesine yönelik disiplin uygulamalarıyla sadece hakemlerin çözmesini istemek büyük bir haksızlık olur. Sorun ve sorumluluk paylaşılmalıdır. İtiraza hemen sarı arkasından kırmızı kart göstermek en kolay ve ucuz bir yoldur.

Bir başka sorun aldatmalardır. Yani haksız avantaj elde etmek. Bu tür girişimlerin artışı da hakemlere gerçek ile gerçek olmayanı ayırt etmede zorluk yaşatıyor. Hakem oyuncu ilişkilerini istediğimiz düzeyde görmüyoruz. Bunun gelişimine yönelik her kurum ayrı ayrı müşterek projeler geliştirmelidir. Her projeye sıcak baktığımızı aktarmak isterim. Hakemler ve sporcuların bir bütün olarak geleceğe baktığımız takdirde daha ileriye gideceğimize inanıyorum.''