Adana’nın Karaisalı ilçesi Kızıldağ Yaylası’nda 530.su yapılacak Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nde bu sene ağalığı MHP lideri Devlet Bahçeli yapacak. 23 Ağustos’ta yapılacak ve toplam 71 bin TL ödülün verileceği güreşlere 65 başpehlivan katılacak.

Türkiye’de tarihi Kırkpınar Güreşleri’nin ardından en eski güreşlerden biri olan Kızıldağ Güreşleri önümüzdeki hafta sonu yapılacak. Adana’nın Karaisalı ilçesi Kızıldağ Yaylası’nda 530.su gerçekleştirilecek güreşlerin ağalığını ise MHP lideri Devlet Bahçeli yapacak. Siyasi gündem izin verirse Bahçeli Adana’ya gelerek güreşleri izleyecek. Güreşlerde Ali Rıza Kaya, Onur Balcı, Tanju Gemici, Abdulhamit Altın gibi yaklaşık 65 başpehlivan boy gösterecek.

Güreşlerle ilgili olarak Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde Karaisalı Belediye Başkanı ve Türk Güreş Vakfı temsilcisiyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kırkpınar gibi derin ve köklü bir geçmişi olan Kızıldağ Güreşleri’ni UNESCO’dan kültür mirası olarak tescil ettirmek istediklerini belirtti. Tarihçilerin yaptıkları araştırmalarda geçtiğimiz yıl 529.sunun yapıldığının tespit edildiğini hatırlatan Sözlü, güreşlerde toplam 71 bin TL ödül verileceğini anlattı. Türkiye’nin karakucakta en önemli pehlivanlarının bu güreşte yer alacağının altını çizen Sözlü, başpehlivan olan güreşçiye de 22 ayar altından oluşan 550 gramlık altın kemerin verileceğini anlattı.