Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Federal Almanya’nın Avrupa Birliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth ile Alman-Türk Parlementer Grup Başkanı Michelle Müntefering’i kabul etti. Bakan Roth konuşmasında demokrasi, hukuk ve özgürlüğü paylaşmanın önemine dikkati çekti.

Akif Çağatay Kılıç, dün Türkiye’yi temsilen katıldığı Federal Almanya’nın 6. Cumhurbaşkanı Richard von Weizsaecker için düzenlenen cenaze töreninin ardından, bugün Federal Almanya’nın Avrupa Birliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth ile Alman-Türk Parlementer Grup Başkanı Michelle Müntefering’i bakanlıkta kabul etti.

Kabulde, Almanya ve Türkiye dostluğuna değinilirken Avrupa Birliği ve Almanya-Türkiye ilişkileri ve ortak yapılabilecek çalışmalar konusunda görüşmeler yapacaklarını söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, “İlişkileri geliştirme anlamında her zaman beraber çalıştığımız Almanya Hükümeti ile ikili yapacağımız görüşmeler sonucunda umarım memnun bir şekilde Türkiye’den ayrılırlar.” dedi.

Michael Roth da konuşmasında bugün Türkiye’nin dostu olarak bu ziyareti gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Bakan Roth, demokrasi, hukuk ve özgürlüğü paylaşmanın önemine dikkati çekerek, görüşmede özellikle genç nesiller konusunu ele alacaklarını söyledi. Roth, “Bu bağlamdaki ilişkileri ve bilgi alışverişlerini daha da geliştirmeyi umuyoruz. Bu vesileyle birlikte geleceği inşa etmek istiyoruz. Türkiye, Almanya için çok önemli bir ortaktır ve gelecekte de çok önemli bir ortak olmaya devam edecektir.” ifadesini kullandı.