İnter’den sonra bir İtalyan takımı daha Çin sermayesi tarafından satın aldı. 1986 yılından beri Milan’ın sahibi olan eski başbakan Silvio Berlusconi kulübün yüzde 99,93 hissesini 740 milyon Euro karşılığında Çinli Sino-Europe Investment Management Chanxing firmasına satma konusunda anlaştı.
AC Milan’ın resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre Berlusconi’nin CEO’su olduğu Fininvest firması uzun zamandır pazarlık halinde olduğu Çin firması ile ay sonunda ön anlaşma imzalamak üzere el sıkıştı.
Anlaşmaya göre kulübün hisse değişimi İtalyan ve Çinli yetkili mercilerinden alınacak onaydan sonra 2016 yılı sonunda gerçekleşecek.
Sino-Europe Investment firması kırmızı-siyahlı kulübün 220 milyon Euro borcu da dahil olmak üzere Fininvest firmasına 740 milyon Euro ödeyerek kulübün yeni sahibi olacak. Çin firması ayrıca 3 yıl içinde 350 milyon Euro yatırım yapmayı da taahhüt ediyor. Bu miktarın 100 milyon Euro’su yıl sonu gerçekleşecek el değiştirmede anında kulübün kasasına girecek.
Silvio Berlusconi 1986 yılında AC Milan’ı satın almıştı. Altın yıllarını antrenör Arrigo Sacchi ve 3 Hollandalı oyuncu Marco Van Basten, Ruud Gullit ve Frank Rijkaard zamanında yaşayan takım Berlusconi’nin 30 yıllık yönetimi süresince 8 İtalya Şampiyonluğu, 5 Avrupa Şampiyon Kulüpler ve Şampiyonlar Ligi Kupası, 3 Kıtalararası ve Dünya Şampiyonluğu, 5 Avrupa Süper Kupası, 1 İtalya Kupası ve 6 İtalya Süper Kupa kazandı. Kulüp son yıllarda İtalya’da yaşanan ekonomik dar boğazın da etkisiyle eski ihtişamlı günlerinden uzak bir görüntü çiziyordu.