Öçal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul futbol takımında kaleciyken antrenörünün tavsiyesi ile 2003'te cirit atma sporuna yöneldiğini söyledi.

Bu branşta ulusal ve uluslararası şampiyonalarda çeşitli dereceler elde ettiğini anlatan Öçal, 2011'de cirit atmada Türkiye şampiyonu olduğunu vurguladı.

Öçal, yaklaşık 2 yıl önce omzundan sakatlandığını belirterek, "Sakatlıktan yeni çıktım. Önümde dünya şampiyonası, üniversite oyunları ve Avrupa'da önemli yarışlar var. Bu müsabakalara hazırlanıyorum" dedi.

- "Bu sezon benim için güzel olacak"

Önceki performansına ulaşmak için yoğun tempoda çalıştığını dile getiren Öçal, önce Türkiye, ardından Avrupa Kış Atmalar Şampiyonası'nda iyi derece elde etmeyi, ardından Dünya Şampiyonası barajını zorlamayı hedeflediğini kaydetti.

Öçal, 2009'da da dizinden sakatlandığını aktararak, "İyileştikten sonra 2011'deki 23 Yaş Altı Avrupa Atletizm Şampiyonası öncesi baraj müsabakalarında 52,38 metre ile Türkiye'de sezonun en iyi derecesini elde etmiştim. Aynı başarıyı şimdi de Türkiye rekoru kırıp tekrarlamak istiyorum. İnşallah bu sezon benim için başarılı geçer" diye konuştu.