Dünya Boks Federasyonu’nun (AIBA) ilk kez düzenlediği APB Middleweight Boxing Night turnuvasının son ayağı 23 Ocak’ta Caferağa Spor Salonu’nda gerçekleşecek. 8 boksörün ringe çıkacağı final maçları için Türkiye’yi Fenerbahçeli sporcu Adem Kılıçcı temsil edecek. Kılıçcı, bu son maçı kazanması halinde 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi temsil edecek.

Dünya Boks Federasyonu’nun (AIBA) 10 farklı siklette dünyanın farklı ülkeleriyle birlikte Türkiye'de de ilk kez düzenlediği ve dünyanın en iyi boksörlerinin olimpiyat vizesi almak için yarıştığı APB Middleweight Boxing Night turnuvasının son ayağı 23 Ocak’ta Caferağa Spor Salonu’nda gerçekleşecek. 8 boksörün ringe çıkacağı final maçlarında, Türkiye’yi Fenerbahçeli sporcu Adem Kılıçcı temsil edecek. Rus boksör Chebotarev’le karşılaşacak olan Kılıçcı, rakibini yendiği takdirde 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi temsil edecek.

APB Middleweight Boxing Night turnuvasında 3’te 3 yaparak büyük avantaj elde eden Adem Kılıçcı, turnuvanın son ayağında şampiyonluk için ringe çıkacak. Rus rakibi Chebotarev’le 2. kez karşı karşıya geleceği maç, aynı zamanda bir rövanş niteliği de taşıyor. İlk maçında Chebotarev’e ezici bir üstünlükle kazanan Kılıçcı, bu maçı da kazanması durumunda turnuvanın birincisi olacak ve Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek olan 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'na doğrudan gitmeye hak kazanacak.

KILIÇCI, SON MAÇINDA İDDİALI

2004 Dünya Boks Şampiyonası'nda gümüş ve 2007'deki organizasyonda da bronz madalya kazanan Adem Kılıçcı, APB Middleweight Boxing Night turnuvasının bu son maçını kazanması halinde olimpiyatlara katılma hakkı kazanacak.

Müsabakalar için çok iyi çalıştığını belirten Adem Kılıçcı, "Antrenörlerim ve ben tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Ben de üzerime düşeni gerçekleştirip, ringe çıkarak kazanmak istiyorum. Rakibimle ikinci kez karşılaşıyorum, ilk maçta olduğu gibi bu maçı da kazanarak 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum." dedi.