Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 1. Avrupa Oyunları’nda altın madalya kazanarak Türkiye’yi bir kez daha gururlandıran Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, Yozgat’taki baba ocağına geldi.
Milli Güreşçi Rıza Kayaalp’i Yozgat’ta Fatih Mahallesindeki evinin önünde ailesi ve arkadaşları karşıladı. Şampiyon güreşçi, Avrupa Oyunları'nda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ederek altın madalya kazandığı için mutlu olduğunu söyledi. Rıza Kayaalp, “Avrupa Oyunlarında yine ülkemi en iyi şekilde temsil ederek altın madalya sahibi oldum. Uzun zamandır hazırlıklarımız devam ediyordu. Bundan önce Avrupa Şampiyonalarında 5 finalim vardı. Yine herkesin benden beklediği altın madalyaydı. Üzerimde ayrı bir yük vardı. Benden beklentiler çoktu. Bu beklentileri boşa çıkarmamak için her antrenmanda ter dökerek, tonlarca ağırlık kaldırarak hazırlandığım Avrupa Oyunları'nda rakiplerimi tek tek dize getirerek Allah’a şükürler olsun ülkemizi ve memleketimi altın madalyaya kavuşturdum. 6 yıl final yaptım ve 5 altın madalya kazandım. Baktığımız zaman bu büyük bir başarı. Benim hedefim bu sporu bırakana kadar Avrupa ve dünya şampiyonalarında madalya kazanmak. En büyük hedefim ise olimpiyat altın madalyasını almak. İnşallah bu hedefler doğrultusunda, ailemin, arkadaşlarımın, Yozgat halkının ve tüm Türkiye’nin desteği ile hedeflerime ulaşmaya devam edeceğim." dedi.
Daha önce söylediği ilgisizlik sözünün yanlış anlaşıldığını belirten Şampiyon güreşçi, “Söylediğimiz bazı şeyler yanlış anlaşılabiliyor. Aslında orada söylemek istediğim şey insanların tribünlere gelerek güreşi desteklemelerinden bahsetmiştim. Ben halkın içinde gezerken insanlar bana ilgi göstermiyorlarmış gibi algılandı. Ben kesinlikle onu kastetmedim. Bir Azerbaycan, İran, Irak veya Avrupa ülkelerindeki insanlar gibi gelerek bizleri tribünlerde desteklemedikleri için o ilgisizlikten yakındım. Kendim için hiçbir beklentim yok. İnsanlar benim ismimi bilmese de, yüzümü tanımasa da olur. Yeter ki ben ülkeme Avrupa ve dünyada altın madalyalar kazandırayım. Benim reklam yapmak gibi, kendimi tanıtmak gibi bir derdim yok." diye konuştu.
Anne Sevgi Kayaalp de çok mutlu olduğunu belirterek, “Rıza’ya minderde sonuna kadar mücadele et dedim. Senden altın madalya bekliyoruz dedim. O da sağ olsun dediğimi tuttu, altın madalya kazandı" dedi.
Baba Kelami Kayaalp de kendisinin de güreşçi olduğunu belirterek, “Bende gençliğimde güreşçiydim, Kıbrıs’ta güreşmiştim. Bizim isteğimiz Rıza’nın olimpiyat şampiyonu olmasıdır.” şeklinde konuştu.
Öte yandan Rıza’nın yeğeni Ahmet Eren inin (12) kendi kategorisinde Sivas’ta yapılan güreş müsabakalarında Türkiye şampiyonu olması ve güreşe devam edecek olması dikkat çekti. Rıza yeğeninde başarılı olması için kendisinin her zaman destek olacağını ifade etti.
Anne Sevgi Kayaalp, oğlunun madalyası için yerini ayarladığını belirterek, Rıza’nın aldığı altın madalyayı vitrindeki yerine yerleştirdi.