Milli güreşçi Taha Akgül, Bakü’de düzenlenecek 1. Avrupa Oyunları’nda hedeflerinin en az 5 madalya olduğunu söyledi. Güreş Milli Takımı Antrenörü Abdullah Çakmak da Bakü 2015’in kendileri için çok önemli olduğunu ve hazırlıkların iyi gittiğini ifade etti.

12-27 Haziran tarihleri arasında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek 1. Avrupa Oyunları'nın sporcu elçisi seçilen Avrupa ve dünya şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül ve Güreş Milli Takımı Antrenörü Abdullah Çakmak, Elmadağ Güreş Kamp Merkezi'nde Cihan Haber Ajansı’na oyunları değerlendirdi.

Tanıtım yüzü seçilmesinin üzerinde bir baskı oluşturmadığını anlatan Akgül, aksine bunun kendisini daha fazla motive ettiğini kaydetti. Amacının ve en büyük hedefinin Azerbaycan'da ülkesine altın madalya kazandırmak olduğunu belirten Akgül, şöyle konuştu:

"Azerbaycan’da güreş ata sporu. Onlar da güreşe çok önem veriyorlar. 1- 2 hafta önce Azerbaycan’daydım. Oradaki organizasyonları da gördüm. Hazırlıklar iyi aşamada. Dünyanın ve Avrupa’nın en iyi sporcuları oraya gelecek. Orada Olimpiyat Günü’nde birleşeceğiz. Müsabakalar öyle başlayacak. İnşallah ülkeme Azerbaycan’da altın madalya kazandırmayı hedefliyorum."

A Milli Serbest Güreş Takımı olarak son yıllarda iyi bir gelişme gösterdiklerini kaydeden Akgül, "En son Avrupa şampiyonasında ve dünya şampiyonasında 4 madalya aldık. Burada da hedefimiz en az 5 madalya. Takımımızın durumu iyi." diye konuştu.

"KİM GELİRSE GELSİN ÇEKİNMİYORUZ"

Kampın 20 Mayıs'ta başladığını ve hazırlıkların başında olduklarının altını çizen Akgül, "20 günlük bir çalışma süreci var. Uzun bir süre. Kampın ilk dönemlerinde fazla ağır çalışmadan daha çok sportif oyunlarla kampımızı geçireceğiz. Daha sonra 2 haftalık yoğun bir tempo var. Sonra dinlenmeye geçeceğiz. Şu an zaten Türkiye’nin en iyi sporcuları Elmadağ Kamp Eğitim Tesisleri'nde. Kendi kilomda da en iyi arkadaşlarımız burada. Onlarla birlikte takım çalışması içinde Avrupa Oyunları’na hazırlığımız devam edecek. Herkesin morali yerinde. Hocalarımız da bize desteklerini esirgemiyorlar." dedi.

Son yıllara bakıldığında yükselen bir grafiği olduğunu söyleyen Akgül, kimseden çekinmediğini kaydetti. Akgül, "Kim gelirse gelsin çekinmiyoruz. Biz çıkıp rakibimizle tokalaştığımız zaman her şeyi unutuyoruz. Tabii ki güçlü ülkeler var. Ruslar, Azeriler, Ukraynalılar güçlü ülkeler Avrupa’da. Onlarla en iyi şekilde mücadele edeceğiz." şeklinde konuştu.

"BİZ SPORCULARIMIZI 8 ALTIN MADALYA ALACAK ŞEKİLDE HAZIRLADIK"

Güreş Milli Takımı Antrenörü Abdullah Çakmak da çalışmaların iyi gittiğini belirterek 4 tane hazırlık kampı geçirdiklerini aktardı. Çakmar, "Yaşar doğu turnuvası olmuştu. Ülkemizde Orada Ruslar tam takım gelmişti. Ona rağmen biz onları ezici üstünlükle yenerek iyi çalıştığımızı ispatladık. Bakü 2015 bizim için çok önemli. İlk defa yapılıyor." dedi.

Oyunlara 8 sporcu ile katılacaklarını da söyleyen Çakmak, "Biz sporcularımızı 8 altın madalya alacak şekilde hazırladık. Takdiri ilahidir. 8 olmasa da geçen yıl 4 tane madalya almıştık. Bu yıl onun daha üzerine koyup 5 olur, 6 olur, 7- 8 olur. Takımımızı ona göre hazırladık." ifadeleriyle sözlerini tamamladı.