Polonya’nın Walbrzych şehrinde düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden milli güreşçiler, 6 günlük mücadelenin sonunda 1 altın ve 9 bronz madalya elde etti.

Avrupa Şampiyonası’nın ilk iki gününde serbest stilde milli mayo giyen sporculardan 57 kiloda Nebi Uzun, 61 kiloda Recep Topal, 74 kiloda Murat Ertürk ve 97 kiloda Yusuf Can Zeybek bronz madalya kazanarak kürsünün üçüncü sırasında yer aldı.

Şampiyonanın üçüncü ve dördüncü gününde güreşen bayan güreşçiler, kazandıkları madalyalar ile tarihi bir başarının altına imza attılar. 48 kiloda Evin Demirhan, 60 kiloda Hafize Şahin ve 63 kiloda Buse Tosun, bronz madalyayı boynuna geçirdi ve Avrupa üçüncüsü oldu.

Organizasyonun son iki gününde grekoromen stilde ay yıldızlı mayoyu giyen sporculardan 98 kiloda Fatih Başköy, altın madalya kazanarak Avrupa’nın zirvesinde yer alırken 66 kiloda Enes Başar ve 80 kiloda Doğan Göktaş bronz madalyanın sahibi oldu.

Bu sonuçların ardından, 23 Yaş Altı Güreş Milli Takımları, Polonya’da sona eren Avrupa Şampiyonası’nda 1 altın ve 9 bronz madalya kazanarak büyük bir başarı elde etti.