Polonya’da devam eden 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stilde ülkemizi temsil eden milli güreşçilerinden Fatih Başköy, altın madalya, Doğan Göktaş ve Murat Fırat ise bronz madalya için mindere çıkacak.

Aqua Zdroj Spor Salonu’nda yapılan müsabakalarda ay yıldızlı mayo ile mücadele eden sporcular, kürsüde yer alabilmek büyük gayrek sarfediyorlar.

98 kiloda milli mayo giyen sporcu Fatih Başköy, ilk tur maçında Rus rakibi Alexander Golov’u 6-1 ve Norveçli rakibi Martin Hamlet Nielsen'i 5-1 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde Bulgar sporcu Evgeni Genchev'i 3-2 mağlup eden Başköy, akşam seansında Finlandiyalı sporcu Lahti Thomas ile altın madalya için güreşecek.

İlk tur maçlarında rakipleri karşısında galip gelemeyerek repesaj müsabakalarına çıkan ve bu maçlarda galibiyet elde eden 59 kilodaki milli güreşçi Murat Fırat, Gürcü Khvicha Tchitava ile, 80 kilodaki genç sporcu Doğan Göktaş ise Macar rakibi Zoltan Keri ile bronz madalya için mücadele edecek. 71 kiloda mindere çıkan genç güreşçi Murat Dağ ise iyi bir performans sergileyemeyince aldığı mağlubiyet neticesinde şampiyonaya veda etti.

Milli güreşçilerin madalya müsabakaları, bugün akşam seansında TSİ 20.00’de başlayacak.