Dünyanın en başarılı sporcularının kıyasıya mücadele edeceği Rio’da, 31. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek 4 milli bayan güreşçi, Edirne’den uğurlandı.
Rio Olimpiyatları’nda ülkemizi Edirne Trakya Birlik Spor Kulübü Güreşçileri Yasemin Adar, Elif Jale Yeşilırmak, Hafize Şahin ve Bedia Gün temsil edecek. Türkiye bu yıl Rio Olimpiyatları’na 5 bayan güreşçiyle katılacak. 4 Trakya Birlik Spor Kulübü Güreşçileri’nin yanı sıra Buse Tosun da madalya için Rio’da ter dökecek.
2016 Rio Olimpiyatları, Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde başladı. Türkiye oyunlara, toplam 21 branşta 103 sporcu ve 3 hakemle katıldı. Rio Olimpiyatları’na katılacak 103 sporcudan 25’i yabancı kökenli sporculardan oluşuyor. Türkiye’nin olimpiyat kafilesinde en kalabalık kadroyu güreş takımı oluşturuyor. Rio’da, 14 güreşçi madalya mücadelesi verecek.
Edirne Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri’nde (TOHM) 4 Trakya Birlik Spor Kulübü Güreşçileri için uğurlama töreni düzenlendi.
Basın mensuplarına açıklamada bulunan Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, olimpiyattan başarıyla döneceklerini belirterek, “1- 1,5 yıldır kızlarımız Edirne’de azimle çalışmalarını sürdürmekteler. Olimpiyatlara hazırlık sürecince kızlarımız uluslar arası derecelerde getirdiler. Rio’ya giden 5 kızımızdan 4’ünün Edirne’nin Trakya Birlik sporcusu olması bizim için sevinç kaynağı. Kızlarımızın olimpiyatta en iyi dereceyi yapacaklar” dedi.
Olimpiyatlarda ülkemizi ilk defa temsil edecek olan Hafize Şahin, “Ülkemizi temsil etmekten gurur duyuyoruz. Şu zorlu günlerde ay yıldızlı bayrağımızı temsil edeceğimiz için mutluyuz. Bu bizim için güzel bir başlangıç. Daha önce olimpiyatlara sadece 1 tane bayan sporcu katılmıştı. Bizde 6 sikletin 5’inde kotayı alarak bayan güreşlerinde bir ilki gerçekleştirdik. Önemli olan olimpiyatlarda ülkemizi güzel temsil edebilmek” dedi.
Ekibin olimpiyatlara çok iyi hazırlandıklarını belirten Yasemin Adar ise, “Hedefimiz Rio’da ülkemizi en iyi şekilde temsil edip bayrağımızı dalgalandırmak. Bunun için kanla başla çalıştık” diye konuştu.
Milli Takım yarın sabah saat 09.30’da İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkacak uçakla Brezilya’nın Rio de Janeiro kentine gidecek. Milli güreşçilerden Elif Jale Yeşilırmak ise kafileye sonradan katılacak.