Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen 53. Uluslararası Dan Kolov & Nikola Petrov Güreş Turnuvası’nda grekoromen stilde ve kadınlar kategorisinde ülkemizi temsil eden milli güreşçiler, 2 altın, 1 gümüş ve 6 bronz madalya ile organizasyonu tamamladı.

Hristo Botev Spor Salonu’nda gerçekleştirilen turnuvada genç ağırlık bir kadro ile mücadele eden kadın güreşçiler ve grekoromen stil milli güreşçiler, 9 madalya kazanarak önemli bir başarı elde etti.

Kadınlar kategorisinde ay yıldızlı mayo giyen sporculardan 60 kiloda Elif Jale Yeşilırmak ve 63 kiloda Buse Tosun, altın madalya kazanarak birincilik ipini göğüsledi. 75 kiloda Yasemin Adar, gümüş madalyayı boynuna geçirirken 48 kiloda Evin Demirhan ve 60 kiloda Hafize Şahin, bronz madalyaya uzandı.

Grekoromen stilde milli mayo giyen ve genç yaşlarına rağmen üst düzey performans sergileyen sporculardan 59 kiloda Fatih Üçüncü, 66 kiloda Abdulsamet Uğurli, 85 kiloda Metehan Başar ve 130 kiloda Ali Nail Aslan, bronz madalya kazanarak kürsünün üçüncü sırasına çıktı.

26 ülkeden 330 sporcunun boy gösterdiği Dan Kolov & Nikola Petrov Güreş Turnuvası’nı 9 madalya ile tamamlayarak geleceğe yönelik olumlu sinyaller verdiklerini vurgulayan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Haziran ayında Azerbaycan’da yapılacak 1. Avrupa Oyunları’nda daha büyük başarılar kazanacaklarını söyledi.