Türkiye Güreş Federasyonu tarafından 28-29 Mart tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek 43. Uluslararası Yaşar Doğu Serbest Güreş Turnuvası’nda Türkiyeyi temsil edecek A Milli Serbest Güreş Takımı, Elmadağ Kamp Eğitim Tesisleri’nde antrenmanlarını sürdürüyor.

2014 yılında Avrupa üçüncüsü olan A Milli Serbest Güreş Takımı, farklı ülkelerden çok sayıda sporcunun iştirak edeceği uluslararası organizasyonda zirvede yer almayı hedefliyor.

Bu kapsamda Ankara’da kampa giren milli güreşçiler, İstanbul Ataköy'deki Ahmet Cömert Spor Salonu’nda yapılacak olan Yaşar Doğu Güreş Turnuvası’nda üst düzey performans sergileyerek İstiklal Marşı’nı okutmak istiyor.

Dünya şampiyonu Taha Akgül, dünya ikincisi Yakup Gör ve dünya üçüncüsü Selim Yaşar’ın da aralarında bulunduğu milli güreşçilerin günde çift idmanla Elmadağ’da çalışmalarını yürüttüğünü belirten A Milli Serbest Güreş Takımı Teknik Direktörü Necmi Gençalp, Haziran ayında Azerbaycan’da gerçekleştirilecek 1. Avrupa Oyunları öncesinde kendileri için prova niteliği taşıyan Yaşar Doğu Güreş Turnuvası’nda birinci olmak için mindere çıkacaklarını söyledi.