Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapılan Dünya Judo Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek milli judocularımızdan Belkıs Zehra Kaya ve Büşra Katipoğlu, madalya için ümitli olduklarını söyledi.
Şampiyonanın yapıldığı Alau Spor Kompleksi’nde Cihan Haber Ajansı’na açıklamada bulunan +78 kg judocumuz Belkıs Zehra Kaya, 4 erkek ve 5 bayan sporcuyla katıldıkları şampiyonanın üçüncü gününde toplam 5 sporcunun başarılı sonuç elde edemediğini söyledi.
Yarın Büşra’nın ve cumartesi ise kendisinin Kayra Almira ile birlikte daha iyi bir sonuç almak için yarışacaklarını kaydeden Kaya, şampiyonaya madalya için ve başarılı olmak için geldiklerini ifade etti. Bütün seneyi şampiyonada başarılı olmak için çalıştıklarını vurgulayan Kaya, "Hedefmiz olimpiyatlara gidebilmek, ama olimpiyatlara gidebilmek için tabi burada yaptığımız maçtan geçecek, burada alacağımız dereceyle olimpiyatı garantilemiş olacağız." dedi.
Şampiyonanın yarın yapılacak etabında Moğol judocu Tserennadmid Tsend-ayush ile karşılaşacak olan 63 kilodaki temsilcimiz Büşra Katipoğlu, güzel sonuçlar almak için mücadele edeceğini kaydetti.
30 Ağustos’a kadar sürecek yarışmalara 120 ülkeden 729 sporcu katılıyor.