Badminton Milli Takımı'nda yer alan Bursa Osmangazi Belediyespor Badminton Takımı sporcularından Ayça Özgür, karışık çiftlerde Balkan şampiyonu, tek bayanlarda ise Balkan üçüncüsü oldu.

Romanya’nın Oneşti şehrinde düzenlenen 13 yaş altı Balkan Badminton Şampiyonasında ülkemizi temsil eden Ayça Özgür, karışık çiftler (mix) kategorisinde 4 maç sonunda şampiyonluğa ulaştı. Mix kategorisinde 4 müsabaka yapan Özgür, finalde Romen rakiplerini 2-0 yenerek altın madalyaya ulaşırken, tek bayanlarda ise 3. olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

AYÇA ÖZGÜR: HEDEFİM İLK OLARAK ÜLKEMDE HER YAŞ KATEGORİSİNDE ŞAMPİYON OLMAK

İlk defa milli olan ve katıldığı Balkan turnuvasında büyük bir başarı elde eden Ayça Özgür, Badminton sporuna ise Osmangazi Belediyesporda başladığını söyledi. 9 yaşında başladığı Badminton branşında 3 yıl içerisinde Balkan şampiyonu olan Özgür, "Hedefim, önce ülkemde her yaş kategorilerinde şampiyon olmak, ardından da dünya ve olimpiyat şampiyonalarında ülkemi temsil etmek. 2020 olimpiyatlarına katılmayı çok istiyorum. Eğer olmazsa, 2024 olimpiyatlarda ülkemize şampiyonluk kazandırmak için çalışacağım." dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da 14 farklı branşta 2 bin 600 lisanslı sporcuya hizmet verdiklerini belirterek, "Takım ve ferdi branşlarda elde edilen Dünya, Avrupa, Balkan ve Türkiye şampiyonlukları, gençlere imkan tanındığında neleri başarabileceklerinin en güzel göstergesi. Elde edilen bu başarılar yalnızca bizlerin değil, tüm kentin, ülkenin göğsünü kabartan önemli başarılar. Bizlere bu gururu yaşatan sporcu ve hocaları ile, kulüp yöneticilerimi kutluyorum." diye konuştu.

Osmangazi Belediyespor Badminton Takımı ve milli takım hocası Çağatay Taşdemir ise şunları söyledi:

"Ayça, Türkiye şampiyonasında başarılı olup milli takıma girmeye hak kazanan isim oldu. Katıldığı Balkan Şampiyonasında da elde ettiği başarı ile de bizleri gururlandırdı. Ayçayla ilgili beklentilerimiz Balkanlarla sınırlı değil. Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonlukları hedefliyoruz."