Kahramanmaraş Gençlik Merkezi'nde gençlerle bir araya gelen Çetinkaya ve Erkan, Türkiye'de ve dünyada yakaladıkları başarı dolu hayat hikayelerini aktardı.
Milli sporcu Çetinkaya, yaptığı konuşmada, kadın sporcular olarak erkeklerle mücadele verdiklerini söyledi.

Yüz erkek pilotun katıldığı bir yarışmada sadece üç veya dört bayanın yer aldığına dikkat çeken Çetinkaya, spora başladığında bayanların içinde birinciliği kendine hedef koymadığını ifade etti. 

Bir koşu yarışı gibi bayan veya erkeğin fiziksel gücünün çok öne çıktığı bir spor yapmadıklarını dile getiren Çetinkaya, "Yüz kişi arasında başarılı olmak 4 kişinin arasında başarılı olmaktan çok daha değerli. Bunun bilincinde olduğum için hep daha iyisini yapmaya çalıştım. 5 kez Türkiye Bayanlar Ralli Şampiyonu oldum. Bu 5 şampiyonluktan çok daha değerlisi Türkiye Şampiyonası'nda ilk üçe erkeklerin arasında genel klasmanda kupa kaldıran tek kadın pilotum" diye konuştu.

Çetinkaya, gönlünün dünya şampiyonasında kupa kaldırabilmeyi istediğini vurguladı.


- "2 senem sabretmeyi öğrenmekle geçti"

Rallinin kendisine çok şey öğrettiğini bunlardan en önemlisinin de sabır olduğuna dikkat çeken Çetinkaya, "Eğer sabretmezseniz ve çok hızlı giderseniz kaza yaparsınız. Sabırlı ve hızlanmayı öğrenene kadar 'ben çok heyecanlıyım çok hızlı gidebilirim' diye düşündüğünüz zaman kendinizi bir ağacın tepesinde bulabiliyorsunuz. Bu yüzden ilk 2 senem bununla mücadele etmek ve sabretmeyi öğrenmekle geçti" ifadelerini kullandı. 

- Babası ilham kaynağı oldu

Milli karateci Erkan da dünya şampiyonluna kadar giden tecrübesine babasının ilham kaynağı olduğunu belirtti.

Ünlü aksiyon oyuncularını seyrederek dövüş sporuna heyecan sardığını aktaran Erkan, "Babam kick boksa gidiyordu. Bende biraz haşere bir çocuktum. Enerjimi atmam için babam yanında spora götürürdü. Aynı yerde karate branşı vardı. Karate branşındaki hoca beni gördüğü zaman babamla görüşerek 'bu çocuğun geleceği var" dedi. Hakikaten iyi ki başlamışım" dedi.