2017 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemelerinde mücadele edecek A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın grubu ve rakipleri belli olurken ay yıldızlı ekibin yetkilileri de grup ve rakipleri değerlendirdi.

Çek Cumhuriyeti’nin ev sahipliğinde 31 Ağustos – 17 Eylül 2017 tarihleri arasında düzenlenecek 2017 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde H Grubu'nda Romanya, İsrail ve Bosna Hersek ile mücadele edecek Türkiye'de hedef grup liderliği olarak gösterildi.

2017 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde mücadele edecek olan A Milli Kadın Basketbol Takım'nın rakiplerinin belli olmasının ardından milli takım yetkilileri bir değerlendirmede bulundu.

Türkiye Basketbol Federasyonu Sportif Direktörü Barbaros Akkaş, "Sonuçta Avrupa şampiyonası eleme grubuna katılırken, son 5 yıl içerisinde final oynamış, üçüncü olmuş, dünya dördüncüsü ve olimpiyat oyunları beşincisi olmuş bir takım olarak organizasyona katılıyoruz. Amacımız, Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda yer almak ve orada da başarılı olup derece elde etmek. Uzun yıllar sonra ilk kez kasım ve şubat ayları içerisinde eleme karşılaşmaları oynayacağız. Grubumuzdaki takımların çekineceği bir ülke konumundayız. Ciddi bir biçimde hazırlanmak ve şampiyonada yer almak istiyoruz." dedi.

A Milli Kadın Basketbol Takımı Menajeri Arzu Özyiğit ise yaptığı açıklamada, "Grubumuzdan memnunuz. Sonuçta her zaman söylediğim gibi rakiplerin durumu değil, bizim oyuncularımızın performansı önemli. Sezon arasında oyuncuların milli takıma mental olarak hazır durumda gelmeleri önem arz ediyor. Ayrıca yine sezon arası olacağından milli takıma her katılan oyuncunun sakatlık sorunu yaşamadan adapte olması gerekiyor. Ben, oyuncularımızın bu duygularla milli takıma katılacaklarına inanıyorum." diye konuştu.

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun ise yaptığı açıklamada, "Çok net tanımadığımız takımlar. Belli bir yorum yapmak doğru olmaz. Ancak en iyi şekilde çalışarak, ülkemizi temsil edeceğiz." dedi.

A Milli Kadın Basketbol Takımı 2017 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde H Grubu’nda yer alacak ve Bosna Hersek, İsrail ve Romanya ile karşılaşacak.