Milli tekvandocu Nafia Kuş, Grand Prix 3. Seri Müsabakaları’nın ikinci gününde bronz kazanarak olimpik sıralamada önemli puanları hanesine yazdırdı.

Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından organize edilen ve İngiltere Taekwondo Federasyonu tarafından Manchester kentinde düzenlenen Grand Prix 3. Seri Müsabakaları'nın ikinci gününde 4 Türk sporcu mücadele etti.

Bayanlar +67 kiloda tatamiye çıkan Nafia Kuş, ilk turda Mısırlı Mena Maher’i 5-1, ikinci turda ise 3 numaralı seribaşı Hollandalı Reshime Oogink’i 9-4 mağlup etti. Nafia Kuş, çeyrek finalde ise Amerika Birleşik Devletleri’nden Jackie Galloway’i 9-8 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde Çinli Shiayin Zhen’e 5-1 mağlup olan Nafia Kuş bronz madalyanın sahibi oldu. Genç tekvandocu elde ettiği puanlarla olimpik sıralamada kendisini üst sıralara taşıyacak puanları kazanmayı başardı.

Aynı sıklette mücadele eden Furkan Asena Aydın, ilk turda Fransız Anne-Carolina Graffe’yi mağlup ettikten sonra ikinci turda ev sahibi ülkeden dünya şampiyonu Bianca Walkden’e yenilerek elendi.

Bayanlar 57 kiloda Dürdane Altunel, ilk turda Alman Anna-Lena Froemming ve ikinci turda Hırvat Ana Zaninovic’i geçtikten sonra çeyrek finalde Japonya’dan Mayu Hamada’ya mağlup oldu. Aynı sıklette tatamiye çıkan Hatice Kübra Yangın, İsviçreli Manuela Bezzola karşısında müsabakayı önde götürürken sakatlanarak karşılaşmayı bırakmak zorunda kaldı ve organizasyona veda etti.

İngiltere’de bulunan Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, bronz madalya kazanan Nafia Kuş ve teknik ekibi tebrik etti. Başkan Şahin, "Nafia Kuş, henüz 20 yaşında ve gelecek vaad eden bir sporcumuz. Mayıs ayında elde ettiği dünya üçüncülüğünün ardından, Moskova’da yapılan Grand Prix 1. Seri Müsabakaları’nda altın madalya kazanarak kalitesini göstermişti. Bugün de güçlü rakiplerinin arasında bronz madalyanın yanı sıra önemli puanlar kazandı. Kendisini ve bu başarıda emeği geçen başta teknik direktörümüz Ali Şahin olmak üzere tüm teknik ekibi de kutluyorum." dedi.

Grand Prix 3. Seri Müsabakaları’nın son gününde Türkiye adına bayanlar 49 kiloda Rukiye Yıldırım ve erkekler 80 kiloda Yunus Sarı mücadele edecek.