Milli tekvandocu Servet Tazegül, Kazakistan Açık Tekvando Turnuvası’nda altın madalya kazanarak 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na bir adım daha yaklaştı.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılma yolunda büyük bir avantajı bulunun Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu milli tekvandocu Servet Tazegül, Kazakistan’da bir engeli daha aştı. Servet Tazegül, Almatı kentinde düzenlenen turnuvada birinci olarak 10 puanı hanesine yazdırdı.

Turnuvaya 1 numaralı seribaşı olarak katılan milli tekvandocu erkekler 68 kilo müsabakalarında ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda ev sahibi ülkeden Kuat Kokymbay’ı, çeyrek finalde Endonezya’dan Dinggo Ardian Prayogo’yu ve yarı finalde bir diğer Türk sporcu Berkay Akyol’u geçerek adını finale yazdırdı. Finalde Ürdün’den Ahmad Abughaush’u 11-9 mağlup eden Servet Tazegül, altın madalyanın sahibi oldu.

Genç tekvandocu Berkay Akyol da turnuvayı bronz madalya ile tamamladı. Almatı Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz da milli takım kafilesini yalnız bırakmadı. Turnuvada ayrıca bayanlar 67 kiloda Nur Tatar madalya mücadelesi verecek.