Fıratpen Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvası’nda ana tablo perdesi açılırken, milli tenisçi Ayla Aksu ikinci tur biletini aldı.

Bu yıl 16.’sı gerçekleşen Fıratpen Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvası’nda ana tablo heyecanı başladı. Ana tablonun ilk gününde tekler mücadelesinde korta çıkan milli raketlerden Ayla Aksu ikinci tura yükselirken, İpek Soylu ise elenmekten kurtulamadı.

Elemelerin son turunda yenilmesine rağmen şanslı kaybeden olarak ana tabloya giren Ayla, klasmanın 334. basamağında oturan Bulgar Dia Evtimova’yı 6-4, 7-5’le devirerek adını son 16’ya yazdırdı. Aksu, bir sonraki turda Ukraynalı Olga Ianchuk ile Rus Polina Leykina arasındaki maçın galibiyle oynayacak.

İstanbul’daki Tenis Eskrim Dağcılık Spor Kulübü’nde gerçekleşen toplam 25 bin dolar ödüllü kapalı kort turnuvasında 3 numaralı seribaşı olarak raket sallayan İpek Soylu ise ilk turu aşamadı. Geçen yıl bu adreste çeyrek final oynayan Soylu, Ukraynalı rakibi Lyudmyla Kichenok’a 6-4, 7-6 ile mağlup oldu.

Çiftler kategorisinde Rus Polina Leykina ile ortaklık kuran Başak Eraydın, İpek Çevik ve Doğa Selen Takunyacı’dan oluşan genç ikiliyi 6-0, 6-2 ile geçti. İpek Soylu/Pemra Özgen ve Melis Sezer/Ayla Aksu çiftlerinin çeyrek finalden başladığı turnuvada Hülya/Lütfiye Esen ile Çağla Badem/Ece Tan tandemleri ilk turda kaldı.

Fıratpen Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvası’nda yarın Pemra Özgen, Melis Sezer, Başak Eraydın ve Berfu Cengiz teklerdeki ilk sınavlarını verecek. Müge Topsel, Seven Oral, Melis Bayraktaroğlu ve Başak Akbaş ise çiftler müsabakaları için seyirci karşısına çıkacak. Maçlar, saat 13.00’te start alacak.