ADANA (AA) - Milli tenisçi İpek Soylu, Adana'da tenise başladığı kulüpte altyapı oyuncularıyla buluşarak, tecrübelerini anlattı.

Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübünden (ATDSK) yapılan açıklamaya göre, Soylu, tenise başladığı kulübü ziyaret etti.

Yaklaşık 200 çocuk ve genç tenisçiyle buluşan Soylu, onlarla sohbet etti ve tenis oynadı.

Kulüp tarafından kendisi için hazırlanan eski fotoğraf ve filmlerden oluşan sunumu izleyen Soylu, ziyarette duygusal anlar yaşadı.

Soylu, kulüpte tenis eğitimi alan çocuklarla söyleşisinde, ATDSK kortlarında tenise başladığını hatırlatarak, kendisine emek veren tüm hocalara, kulüp yöneticilerine teşekkür etti.

ATDSK’nın Türkiye’de en çok sporcu çıkaran tenis kulüplerinden biri olduğunu dile getiren Soylu, tenis kariyerini 13 yaşında transfer olduğu ENKA’da sürdürdüğünü belirtti.

Soylu, tenise yeni başlayanlara sabırla çalışmalarını tavsiye ederek, şunları kaydetti:

“Tenis uzun soluklu bir spor. Öncelikle sabır istiyor. Burada özellikle ailelere tabi ki büyük görev düşüyor. Sabır ve inançla, çocuğunuzla birlikte hareket etmelisiniz. Tenis iniş çıkışların fazla olduğu bir spor. Tabi ki kazanmak için her maça çıkarsınız ama çoğu zaman turnuvada ilk maçta elenip, dönebilirsiniz. İstikrarlı, hırslı ve azimli bir çalışma, tenisle birlikte kondisyon çalışması, sabır ve inançla yoğrulup, başarı elde edilmelidir.”

Bir soru üzerine, Türkiye'nin teniste diğer ülkelere göre biraz geriden gelse de son yıllarda bu alanda çok gelişim gösterildiğini belirten Soylu, "Türkiye’de de tenise ilgi, başarılı sonuçlar ve yatırımlar, tabi ki geçmiş yıllara göre arttı. En önemlisi tenise yatırımlar yapılmaya başlandı. Daha fazla sponsor desteğiyle tenisin daha iyi bir yere geleceğine, başarılı raketlerin ve şampiyonlukların artacağına inanıyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin de alt yapılarından yetişen Soylu’nun, teniste başarılı bir rol model olduğunu belirtti.

Kulübün Performans Tenis Kaptanı Serkan Şenlik ise Soylu'nun tenise başladığı kulüpte sporcularla buluşmasının onların motivasyonu açısından önemli olduğunu kaydetti.