Sezonun ilk maçında eli kırılan ve sakatlığı nedeniyle uzun süre parkelerden uzak kalan Hidayet Türkoğlu'nun yapılan testler sonucunda methenolone kullandığı ortaya çıktı.

20 maç ceza alan milli oyuncunun cezası bu akşam oynanacak Atlanta Hawks maçıyla başlayacak. Hidayet cezası boyunca yaklaşık 2.9 milyon dolar olan maaş bedelini alamayacak.

NBA'de daha önce Rashard Lewis, O. J. Mayo, Lindsey Hunter ve Darius Miles gibi isimler aynı maddeyi kullandığı gerekçesiyle ceza almıştı.

HİDAYET TÜRKOĞLU: ÖZÜR DİLERİM

Geçen yaz Türkiye'deyken omuz sakatlığının daha hızlı iyileşmesi için kondisyonerinin ilaç verdiğini söyleyen Hidayet Türkoğlu, ''Bu ilacın yasaklı olduğunu bilmiyordum ve almadan önce bunu kontrol etmedim. Vücuduma giren maddeden ötürü tüm sorumluğu üstleniyorum. Bu tamamen benim suçum ve Orlando Magic organizasyonundan, ligden, takım arkadaşlarımdan ve Magic taraftarlarından özür diliyorum. Birçok insanı yüzüstü bıraktığımı biliyorum ve hatamdan dolayı çok üzgünüm'' diye konuştu.

Orlando Magic Genel Menajeri Rob Hennigan ise ''Hidayet bu maddeyi bilmeden aldı. NBA'in listesinde 125 tane yasaklı madde var. Oyuncularımıza bunları öğretmeye ve dikkat etmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bunun istemeden yapılmış bir hata olduğuna inaniyoruz'' ifadelerini kullandı.